Alzheimer Café voor het eerst op nieuwe locatie
Logo leiderdorpsweekblad.nl
'Kroegbazen' Martine Heruer en Joke Vos zorgen ook dit jaar weer voor een veelzijdig en informatief programma.
'Kroegbazen' Martine Heruer en Joke Vos zorgen ook dit jaar weer voor een veelzijdig en informatief programma. (Renate Fotografie)
Maatschappelijk

Alzheimer Café voor het eerst op nieuwe locatie

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is verhuisd naar een nieuwe locatie: SBO De Vlieger aan de Boerhaavelaan 298 te Leiden. De eerste bijeenkomst daar is op donderdagavond 14 september. Het onderwerp dan is Kunst en Dementie.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Tijdens deze avonden is er altijd live muziek. Ook dit jaar bieden 'kroegbazen' Martine Heruer en Joke Vos (foto) een veelzijdig en informatief programma aan.

Op 14 september wordt gesproken over 'Kunst en dementie'. Dit is een inleiding op de start van het programma 'Onvergetelijk' op de Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Twaalf musea in Nederland organiseren rondleidingen voor mensen met dementie en hun naasten volgens de methodiek van 'Onvergetelijk'. De deelnemers bekijken tijdens deze rondleidingen een aantal kunstwerken waarover zij met elkaar in gesprek gaan.

Een museumbezoek lijkt mensen met dementie goed te doen. Vaak levert een dergelijk uitstapje ook een beter contact op met dierbaren die als mantelzorger fungeren. Een rondleider van één van de deelnemende musea laat in het Café de bezoekers ervaren hoe zo'n rondleiding in zijn werk gaat en laat foto's zien.

Het programma van 14 september start om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur.

Meer berichten