Voorzitter Michiel Zonnevylle van de 3 October Vereeniging (3e van links) verzorgde de officiële opening van het Servicepunt.
Voorzitter Michiel Zonnevylle van de 3 October Vereeniging (3e van links) verzorgde de officiële opening van het Servicepunt. Foto: Frans Brocken

Servicepunt 3 October Vereeniging is weer open

Algemeen Leiden

De Stadsgehoorzaal in de Leidse Breestraat was op 2 september geheel in de sfeer van Leidens Ontzet. Aanleiding was de officiële opening van het Servicepunt van de 3 October Vereeniging. Staande op het bordes voor de entree werd deze verricht door de voorzitter van de 3 October Vereeniging, Michiel Zonnevylle.

Door Frans Brocken

Het servicepunt is gevestigd in de hal van de gehoorzaal. Daar kunnen leden van de 3 October Vereeniging, maar verder ook iedereen die Leidens Ontzet een warm hart toedraagt, informatie krijgen over het lidmaatschap en de verschillende evenementen. Ook kan men daar kaarten krijgen voor de evenementen die alleen met een ticket toegankelijk zijn.

Vanzelfsprekend zijn er dit jaar weer vele 'gadgets' verkrijgbaar: Doppler waterflessen met 3 October-logo en unieke T-shirts met daarop gedrukt 'htspt en hrng', wat staat voor 'hutspot en haring'.

De band met de Stadsgehoorzaal bestaat al sinds een reeks van jaren. Zonnevylle memoreerde, dat de Vereeniging in 1886 is opgericht in de Stadsgehoorzaal. Het Servicepunt bestaat al acht jaar en wordt elk jaar georganiseerd door de Commissarissen van de commissie PR, de Joffers en een aantal vrijwilligers. De openingstijden staan op de website. Met dit Servicepunt wil de Vereeniging zichtbaar en bereikbaar en zichtbaar zijn voor de Leidse bevolking en velen in de Leidse Regio.

Zonnevylle verheugt zich, in zijn laatste jaar als voorzitter, weer op het Leidens Ontzet. Het Lunapark heeft na het gereedkomen van de parkeergarage weer zijn vertrouwde plaats op de Lammermarkt ingenomen. Het zangfeest voor de leerlingen van het zevende en achtste leerjaar, het Minikoraal geheten, als ook het Pleintaptoe verhuizen voor enkele Jaren naar het Trigonterrein aan de Zoeterwoudsesingel, maar komen uiteindelijk weer terug op de Garenmarkt.

Kortom, de opening van het Servicepunt is een mooi begin van Leidens Ontzet 2017.

Uit de krant