Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Getuigen gezocht van poging tot doodslag op A4

Algemeen Politie

De politie is op zoek van getuigen van een poging tot doodslag op de A4 op zondagochtend 3 september. Na een ruzie bij het tankstation ter hoogte van Leiderdorp probeerde een man een 21-jarige vrouw uit Amsterdam van de weg te rijden.

De vrouw stond zondag rond 06.15 uur bij het tankstation langs de A4 ter hoogte van Leiderdorp toen er een woordenwisseling ontstond met een automobilist. Deze man vernielde bij het tankstation haar voertuig. Het slachtoffer reed met haar auto vervolgens de A4 op in de richting van Amsterdam. De verdachte achtervolgde haar met een grijze Volkswagen Polo en probeerde de vrouw verschillende keren van de weg te rijden.

Agenten hielden zondagochtend om 07.45 uur in Amsterdam de bestuurder, een 26-jarige Amsterdammer, aan. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt momenteel onderzocht.

De politie komt graag in contact met bestuurders die op de A4 gezien hebben dat een bestuurder met een grijze Volkswagen Polo het slachtoffer van de weg probeerde te rijden. Zij  reed in een grijze Renault Kangoo. Wie getuige was van de poging doodslag op de A4 of de vernieling bij het tankstation of wie andere informatie heeft die de politie kan helpen bij het onderzoek wordt gevraagd te bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Misdaaad Anoniem via 0800-7000.

Uit de krant