Enthousiasme voor het optreden van Rick Melissen.
Enthousiasme voor het optreden van Rick Melissen. Foto: Johan Kranenburg

Het bruiste in de Houtkamp

Algemeen Evenement

Het grote grasveld in park de Houtkamp was afgelopen weekend het bruisende hart van Leiderdorp. De Vrienden van het Oude Dorp hadden hier drie dagen achtereen festiviteiten georganiseerd voor iedereen die lekker uit wil gaan in eigen dorp.

Vrijdagavond begon het meteen goed met de hilarische pubquiz in de grote tent op het feestterrein. Zestien teams van zo'n vijf personen streden fanatiek om de eer, onder het genot van een goed glas bier.

Ook de zaterdag was supergezellig, zowel overdag bij de muzikale Uitmarkt als bij de Disco Classics Party voor dertigplussers die avond. Al had het zeker 's avonds het best wat drukker gekund, zei Vrienden voorzitter Guido ten Hengel achteraf. "Met ruim 350 bezoekers was het lang niet slecht, maar we hadden eigenlijk gehoopt op minstens 500".

Zondag hadden de Vrienden niet te klagen over de aanloop. De dag startte met de alweer veertiende editie van het Klootschietfestijn, waarbij achttien teams hun best deden met zo weinig mogelijk worpen een houten balletje over een parcours door het park te gooien.

Écht druk werd het zondagmiddag: tijdens de Unity NL Tour. Hutje mutje stond het bij de optredens van Nederlandstalige artiesten, onder wie natuurlijk ook Leiderdorper Rick Melissen (foto hierboven).

Gezellige drukte tijdens de pubquiz.
Een van de bandjes op de Uitmarkt.
Concentratie bij het werpen van een bal tijdens het klootschieten.
Genieten van de sfeer in een lekker zonnetje,
Voor kinderen waren er leuke attracties zoals het altijd populaire broekhangen.

Uit de krant