Afbeelding

Velocitas begint met nipt verlies

Algemeen Sport

Het selectieteam van korfbalvereniging Velocitas is het seizoen begonnen met een nipt verlies tegen Noviomagum uit Nijmegen. In de uitwedstrijd werd met 17 – 16 verloren.

Onder leiding van nieuwe trainer Leo van de Bos begonnen de Leiderdorpers stroef aan de wedstrijd. De echte scherpte leek te ontbreken, waardoor Noviomagum in de eerste minuten de wedstrijd naar zijn hand wist te zetten. Bij een stand van 2- 2 sloegen de Nijmegenaren een gat van drie punten.

Na de openingsfase groeide Velocitas in de wedstrijd. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft wisten de Leiderdorpers de stand gelijk te maken door terug te komen naar 7 – 7. Uiteindelijk zouden de teams de kleedkamers opzoeken met een terechte gelijke stand van 9 – 9.

Ook na rust ging het lang gelijk op. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Velocitas op een 13–14 voorsprong. Maar de Nijmegenaren hielden het hoofd koel en kwamen opnieuw langszij . In amper tien minuten tijd vond Noviomagum drie keer de korf keek Velocitas tegen een achterstand van 13–17 aan.

Velocitas probeerde de schade nog te herstellen en kwam in de eindfase van de wedstrijd erg dichtbij. De inhaalrace kwam echter net te laat. Bij een stand van 17 – 16 floot de scheidsrechter af. Velocitas had gezien het vertoonde spel recht gehad op een gelijkspel maar kan zichzelf het verlies aanrekenen door twee zwakke fases.

Volgende week treedt Velocitas aan tegen Phoenix. De ploeg uit Zoetermeer wist hun eerste wedstrijd te winnen. Een mooie gelegenheid voor Velocitas om de strijd in de eerste klasse open te breken.