Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het internationale toernooi was een mooie manier om weer in de wedstrijdstemming te komen.
Het internationale toernooi was een mooie manier om weer in de wedstrijdstemming te komen. (Foto: Siebe Schuemie)
Sport

Velocitas begint seizoen met geslaagd internationaal korfbaltoernooi.

Velocitas is het seizoen traditiegetrouw begonnen met het eigen internationale Velocitastoernooi. Verdeeld over tien poules gingen korfbaverenigingen uit Nederland, Engeland, Schotland en Duitsland de strijd met elkaar aan om de begeerde Mercedes-Benz International Cup.

Het was druk op de velden van Velocitas in de Leiderdorpse Bloemerd. De tentjes die waren neergezet voor de bezoekende verenigingen stonden vlak naast de negen velden, waar de vele speelrondes afgewerkt werden. Het aangezicht droeg bij aan de drukke maar intieme sfeer van alweer de 41e editie van het Velocitastoernooi, dat met de jaren alleen maar groter is geworden.

Ondanks de vele bezoekende verenigingen blijft de Mercedes-Benz International Cup in eigen huis. Na een middag inspanning wist Velocitas 1 winnaar van de hoogste senioren poule te worden. In de hoogste junioren poule ging Ondo A1 er met de hoofdprijs vandoor.

Het drukke speelschema maakte al snel plaats voor een gezonde trek. Nadat de prijsuitreiking voltrokken was werd er begonnen aan een BBQ, die met meer dan vierhonderd eters erg populair was. De voedzame maaltijd bleek een paar uur later goed van pas te komen. Coverband Balderdash gaf een swingend optreden, waarmee het weekend door velen dansend afgesloten werd.

Meer berichten