Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het  voetgangerslicht bij de oversteek naar Winkelhof staat veel te kort op groen, vindt de Leiderdorpse CDA-fractie.
Het voetgangerslicht bij de oversteek naar Winkelhof staat veel te kort op groen, vindt de Leiderdorpse CDA-fractie. (Foto: Johan Kranenburg)
Politiek

CDA: te kort groen licht voor voetganger

Het voetgangerslicht bij de oversteekplaats van de Laan van Berendrecht naar de Winkelhof op de Engelendaal staat veel te kort op groen, vindt de CDA fractie in de gemeenteraad.

De fractie heeft uit eigen waarneming vastgesteld dat voetgangers die hier willen oversteken wel heel stevig moeten doorstappen om zelfs maar de middenberm te bereiken voor het licht weer op rood springt. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, stelt CDA-raadslid Ria van Diepen. Bovendien vormt het voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn een obstakel om het winkelcentrum te bezoeken. Zij vraagt aan verkeerswethouder Kees Wassenaar of de voetgangerslichten bij de andere oversteekplaatsen over de Engelendaal ook zo krap zijn afgesteld, wat eigenlijk de richtlijnen zijn voor de oversteektijden en of aan die richtlijnen wordt voldaan. Ook wil het CDA weten wat de wethouder gaat doen om met name oudere mensen een veilig gevoel te geven bij het oversteken van de Engelendaal. 

De vragen komen aan de orde tijdens de raadsvergadering van maandag 4 september.

Meer berichten