Logo leiderdorpsweekblad.nl
De bewoners van de Santenaar in feeststemming. Het gebouw op de achtergrond is overigens niet de jarige Santenaar.
De bewoners van de Santenaar in feeststemming. Het gebouw op de achtergrond is overigens niet de jarige Santenaar. (Foto: Johan Kranenburg)
Wijknieuws

Bewoners Santenaar vieren 20 jarig bestaan van hun flat

Het was gisterenmiddag groot feest bij appartementengebouw Santenaar op het Kwikstaartplein in Leiderdorp. Met koffie en gebak, gevolgd door een gezellige borrel vierden de bewoners de twintigste verjaardag van de flat .

Een feestje is geen uitzondering voor de Santenaarbewoners. "We hebben een soort feestcommissie die regelmatig leuke dingen organiseert", vertelt mevrouw Zee, een van de bewoners en medeorganisator van het feest. "Speciaal daarvoor is een grote partytent aangeschaft. Als het weer het toelaat houden we daar ieder jaar een paasbrunch en zomers hebben we altijd een feestdag met spelletjes of bingo. Maar we gaan ook wel eens samen bowlen of zo."

Op één jonger gezin na behoren de bewoners van de 26 appartementen allemaal tot de senioren, in leeftijd variërend van 65 tot 94 jaar. Ze wonen prima naar hun zin, daar aan het Kwikstaartplein. "We kijken uit op de scholen aan de Vronkenlaan, zo heb je de hele dag leven om je heen. En we houden elkaar een beetje in de gaten, en helpen waar dat nodig is."   

Meer berichten