Logo leiderdorpsweekblad.nl
Iedereen in Zuid-Holland kan het magazine van Erfgoedhuis Zuid-Holland en het Zuid-Hollands Landschap gratis ontvangen.
Iedereen in Zuid-Holland kan het magazine van Erfgoedhuis Zuid-Holland en het Zuid-Hollands Landschap gratis ontvangen. (Foto: PR)
Erop uit

Nieuw tijdschrift: Beleef Zuid-Holland

Op 25 augustus verschijnt het magazine Beleef Zuid-Holland. Het vertelt over de historie van de buitenplaats Beresteijn bij Voorschoten, over het duo bever en otter (op steeds meer plaatsen te zien in onze provincie), laat lezers de waterrijke driehoek Biesbosch – Dordrecht – Kinderdijk ontdekken en geeft veel tips voor een dichtbij-dagje-uit.

Alle beschermers van het Zuid-Hollands Landschap en relaties van Erfgoedhuis Zuid Holland krijgen het tijdschrift. Iederéén in Zuid-Holland kan het tijdschrift gratis thuis ontvangen door eenvoudig een proefnummer aan te vragen. Zo vindt men onbekende plekjes in de eigen provincie.

In het magazine is te lezen hoe je per Waterbus de stilte van de Biesbosch, onbekende plekken in Dordrecht, Natuureiland Sophiapolder en kleine musea langs de grote rivieren ontdekt. Doe je dat liever per fiets? Neem die leuke Waterdriehoek-route uit het magazine mee en fiets eropuit. Bevers laten zich steeds vaker zien in onze provincie, maar waar precies? Liefhebbers van echt Hollands erfgoed zullen zich verbazen wat je in de Alblasserwaard nog kunt vinden. Door het artikel over 'boenstoepen', 'braakhutten', 'zwaaiplaatsen en ander bijna vergeten erfgoed kijk je voortaan met andere ogen naar de Alblasserwaard.

Natuurlijk is er nog veel meer: de onbekende agrarische geschiedenis van Meijendel, de fotowedstrijd 'Landgoed en Monument', Huys te Warmont, op speurtocht naar Zocher (een must voor tuinliefhebbers), een reportage langs de Vlist in de Krimpenerwaard.

Gratis aanvragen

Beleef Zuid-Holland! is een speciale uitgave van Erfgoedhuis Zuid-Holland en het Zuid-Hollands Landschap. Deze speciale editie geeft informatie én tips voor een lekker-dichtbij-dagje-uit vol ontdekkingen voor liefhebbers van natuur en erfgoed. Vraag een gratis nummer van het tijdschrift aan via www.zhl.nl/proefnummer

Meer berichten