't Bolwerk schudt verkeersdeelnemers wakker
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Wassenaar en de kinderen van 't Bolwerk vragen iedereen voorzichtig te zijn in het verkeer.
Wethouder Wassenaar en de kinderen van 't Bolwerk vragen iedereen voorzichtig te zijn in het verkeer. (Foto: Johan Kranenburg)
onderwijs

't Bolwerk schudt verkeersdeelnemers wakker

'DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN!' Heel Leiderdorp moet het maandagochtend rond een uur of negen gehoord hebben, want de leerlingen van 't Bolwerk riepen het allemaal tegelijk zo hard ze konden.

Dat was nodig, had verkeerswethouder Kees Wassenaar ze uitgelegd. "Als de scholen na de zomervakantie weer beginnen, zie je dat er meer ongelukken op straat zijn. Iedereen moet er dan weer aan wennen dat het drukker is. Jullie moeten goed uitkijken, maar de automobilisten moeten ook extra opletten en niet dromen van dat drankje op het terras." Vandaar dat de hele school zijn best deed om alle verkeersdeelnemers weer even wakker te schudden. Daarna was het tijd om met z'n allen de bellenblaas uit te proberen, die Veilig Verkeer Nederland had geschonken om de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' extra sjeu te geven.

Die campagne voeren Leiderdorp, de regio Holland Rijnland en Veilig Verkeer Nederland ieder jaar samen met politie en scholen. Daarmee moedigen ze automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna tweemaal zo groot als in de rest van het jaar.

Meer berichten