Logo leiderdorpsweekblad.nl
De zwemvierdaagse in zwembad de Vliet | Archieffoto: PR
De zwemvierdaagse in zwembad de Vliet | Archieffoto: PR
Sport

2 km zwemmen in 4 dagen

Van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september vindt in het binnenbad van sportcomplex de Zijl en het buitenbad van zwembad de Vliet voor de 42e keer de Leidse Zwemvierdaagse plaats.

Jong en oud kunnen aan deze recreatief-sportieve activiteit deelnemen. Het is de bedoeling dat er gedurende vier avonden een afstand van 500 meter per avond wordt afgelegd. Het is niet nodig non-stop te zwemmen, het is toegestaan staand in het water aan de zijkant even uit te rusten. Wie de totale afstand van 2000 meter volbracht heeft, krijgt een medaille. De zwemvierdaagse wordt opgeluisterd met gezellige achtergrondmuziek.

Op de zwemavonden kan in beide zwembaden gestart worden tussen 19.00 en 20.15 uur. De kosten voor deelname zijn 6 euro voor vier avonden zwemmen. De voorverkoop is deze week gestart. Het is mogelijk om online tickets te bestellen via www.leidsezwemvierdaagse.nl, maar de stempelkaarten zijn ook verkrijgbaar bij de recepties van de zwembaden.

De zwemvierdaagse wordt georganiseerd door de samenwerkende Leidse zwemverenigingen, LZ1886, de Leidse Watervrienden, de Zijl/LGB, en de Leidse Reddingsbrigade in samenwerking met het Sportbedrijf en de Eerste Leidsche EHBO brigade.

Meer berichten