Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ondernemers

Popnagel actie tegen diefstal kentekenplaten

Kia Autohaag Zeeuw organiseert in samenwerking met de politie Leiderdorp op zaterdag 26 augustus een actie om kentekenplaten gratis deugdelijk te bevestigen.

Er worden jaarlijks in Nederland 10.000 tot 20.000 kentekenplaten van voertuigen gestolen of verloren. Los van een mogelijke boete voor het rijden zonder kentekenplaat en de kosten van een nieuw exemplaar, is het gevaar van misbruik groot. Wanneer een crimineel met gestolen kentekenplaten op zijn voertuig verkeersovertredingen maakt, tankt zonder te betalen of andere criminele activiteiten onderneemt, zal het kenteken leiden naar de rechtmatige eigenaar. Die moet dan aantonen dat zijn kenteken door een ander is misbruikt.

In veel gevallen zitten kentekenplaten op een voertuig bevestigd door middel van een kunststofhouder. De plaat is hieruit eenvoudig te verwijderen en na bijvoorbeeld een tikje van de trekhaak van een andere auto, wat nogal eens voorkomt op krappe parkeerplaatsen, kan de kentekenplaat gemakkelijk losschieten en valt dan van het voertuig.

Het risico op diefstal of verlies van kentekenplaten is te verkleinen door de platen goed vast te laten zetten. Kia Autohaag Zeeuw gebruikt daarvoor schroeven of popnagels, zodat de kentekenplaat niet zonder speciaal gereedschap van de auto te verwijderen is. Dit is een eenvoudige en goedkope handeling die de consument ergernis en boetes kan besparen.

Kia Autohaag Zeeuw adviseert automobilisten te controleren of de kentekenplaten goed op de auto zijn bevestigd en in geval van twijfel de bevestiging te laten uitvoeren met de juiste materialen. Automobilisten die hun kentekenplaten goed vast willen laten zetten, kunnen zaterdag 26 augustus tussen 11.00 en 14.00 uur langs komen bij Kia Autohaag Zeeuw aan de Weversbaan 12 in Leiderdorp.

Meer berichten