Genieten van 'uit in eigen huis' met Corien de Groot Foundation
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Teuntje van Delft
Maatschappelijk

Genieten van 'uit in eigen huis' met Corien de Groot Foundation

De Corien de Groot Foundation heeft gisteren haar 100e optreden verzorgd. Dit vond plaats in het Woonservicecentrum De Ommedijk in Leiderdorp.

Teammanager Marja Veelenturf heette alle aanwezigen van harte welkom en nodigde iedereen uit er een feestje van te maken, compleet met optredens, hapjes en drankjes. Het duurde dan ook niet lang of iedereen zong en klapte vrolijk mee.

De Corien de Groot Foundation is een stichting die het mogelijk maakt bewoners van een bejaarden- of verzorgingshuis, in het hele land maar vooral Leiden en de Bollenstreek, een middag of avond mee uit te nemen in eigen huis. De Foundation kreeg de naam van Corien de Groot, een van de oprichters van Vegro Verpleegartikelen. Deze landelijk bekende organisatie is gevestigd in Katwijk. Corien overleed jaren geleden aan kanker. Zij wilde graag mensen laten genieten van entertainment, zang en muziek. Door fondsen aan te spreken en met Vegro als hoofdsponsor, wordt haar naam eer aan gedaan en krijgen bewoners een geweldig 'uitje' in hun eigen huis.

Glimlach

Samen met bewoners en artiesten herinneringen ophalen, bijpraten en genieten van een hapje en drankje. Meezingen met 'De klok van Arnemuiden' , 'Aan de Amsterdamse grachten',  en nog veel meer. Gewoon even een paar uurtjes genieten, lachen en zingen. "We doen het voor de glimlach", vertelt Simone van Veen, oprichter van de Corien de Groot Foundation. 'Zeker in deze tijd van krimpende budgetten in de zorg, waarbij geld voor iets extra's als eerste afvalt.' De stichting zorgt ervoor dat tegen een zeer gering bedrag theater- en muziekgroepen kunnen optreden in verzorgings-, bejaardenhuizen en middagen of avonden voor senioren.

Foundation

Vegro heeft inmiddels vestigingen in het hele land. Omdat ook René Kamerbeek, de directeur van Vegro de foundation een warm hart toedraagt, is het bedrijf in verpleegartikelen hoofdsponsor. Lollypop Entertainment van Daan de Mooij zorgt voor de muzikale invulling met een team van vaste zangers en zangeressen en pianist Eric Diepstraten. "Voordat we ergens komen, is er overleg over de wensen en mogelijkheden', merkt De Mooij op. 'We laten vaak de oude, bekende liedjes horen. Het is zo mooi om te zien dat zelfs mensen die zich nauwelijks meer met woorden kunnen uiten, geraakt worden. Ook mensen die dementeren, zien we genieten. Dat geeft veel voldoening!"

Programma

Het programma van de foundation duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit live muziek met herkenbare liedjes, die de mensen meestal nog goed kennen. "We komen naar de mensen toe voor een middag uit in eigen huis. Zo zijn er geen zorgen voor vervoer of het zoeken naar een geschikte locatie. Daarnaast hebben we een vast team van vrijwilligers, zodat de huizen zelf geen extra zorg hoeven inzetten. Ouderen hebben vaak geen materiële wensen meer voor een verjaardag of andere gelegenheid. Wat is er dan fijner dan hem of haar een gezellige middag te bezorgen samen met medebewoners?

Iedereen in Nederland kan een aanvraag doen bij de Corien de Groot Foundation. Dat kan via de website www.coriendegrootfoundation.nl of per e-mail aan algemeen@cdgf.nl. Ook organisaties die de foundation willen sponsoren, zijn van harte welkom om contact op te nemen.

Meer berichten