Het fotogenieke Pieterskerkhof in Leiden. | Foto: PR
Het fotogenieke Pieterskerkhof in Leiden. | Foto: PR Foto: PR

Op pad met de LVU

Algemeen Educatie

De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) komt in augustus met een programma vol excursies en buitenactiviteiten.

Lezing + vaarexcursie

In samenwerking met het Leiderdorps Museum organiseert de LVU op donderdag 17 augustus van 13.00 tot 16.30 uur een lezing plus vaartocht met als onderwerp 'de groei van Leiderdorp'. De vaartocht gaat over de Dwarswetering, Zijl, Oude Rijn en de Does. Vanaf het water ziet alles er anders uit en ontdekt u een nieuwe logica in de verbinding tussen stad en land.

Fototrip + workshop

Op vrijdag 18 augustus van 14.00 tot 16.00 uur is er een fototrip om historisch Leiden op de gevoelige plaat te zetten. Een gids vertelt over plekken en gebouwen, de docent helpt waar nodig bij het fotograferen. De wandeling is gekoppeld aan een workshop op dinsdag 29 augustus van 19.30 tot 21.00 uur om de foto's die tijdens de excursie zijn gemaakt te bespreken en te bewerken.

Doe-excursie + workshop

Voor wie liever tekent dan fotografeert is er op dinsdag 22 augustus van 14.00 tot 16.30 uur een gegidste wandeling door Leiden met het schetsblok in de hand. Deelnemers leggen gebouwen, stadsgezichten en mooie doorkijkjes vast. Hieraan gekoppeld is een workshop op dinsdag 29 augustus van 14.00 tot 16.30 uur om de schetsen die tijdens de excursie zijn gemaakt te bespreken en uit te werken.

En verder

En er zijn nog meer buitenactiviteiten, zoals tai chi op de zaterdagen 19 en 26 augustus, yoga op de woensdagen 23 en 30 augustus en een excursie langs de kunst in de Leiderdorpse heemtuin op zaterdag 26 augustus.

Meer informatie en inschrijving: W www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, E leiderdorp@volksuniversiteit.nl, T (071) 5411732.

Uit de krant