Veel klussen geklaard tijdens Repair  Café
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Vrijwilligers van het Repair Café buigen zich over een haperende printer.
Vrijwilligers van het Repair Café buigen zich over een haperende printer. (Foto: Johan Kranenburg)
Maatschappelijk

Veel klussen geklaard tijdens Repair  Café

Een kleine twintig klussen werden er woensdag 19 juli geklaard tijdens het maandelijkse Repair Café bij Gading.

Steeds meer Leiderdorpers weten het Repair Café te vinden. De vrijwillige reparatie-experts helpen dorpsgenoten bij het herstellen van van alles, van elektrische en meubels tot kleding en speelgoed. Daarbij kunnen de eigenaren van de kapotte spullen meteen oppikken hoe ze zo'n reparatie de volgende keer zelf kunnen aanpakken. Cliënten van Gading zorgen voor een gezellige entourage met koffie en thee.

Tegenwoordig is het Repair Café ook BUUV-punt. BUUV is een soort marktplaats waar diensten gevraagd en aangeboden kunnen worden. Bijvoorbeeld hulp bij tuinieren of bij het gebruik van de computer, of een maatje om mee te wandelen. BUUV is een digitaal platform (zie www.BUUV.nu), maar voor mensen die minder digitaal vaardig zijn, is er bij het Repair Café een prikbord met advertenties. Wie hulp nodig heeft met het invoeren van zijn advertentie op de website of bij het reageren op de oproep van iemand anders, kan tijdens het Repair Café hulp krijgen.

Het Repair Café is elke derde woensdagmiddag van de maand tussen half 2 en half 4. De ingang van Gading (Griffioen 15) is achter de BP-benzinepomp aan de Engelendaal.

Meer berichten