Logo leiderdorpsweekblad.nl
Grote drukte rondom Kasteel Oud-Poelgeest. Voor de filmscènes was er een countryfair met oude Engelse auto's. | Foto Willemien Timmers
Grote drukte rondom Kasteel Oud-Poelgeest. Voor de filmscènes was er een countryfair met oude Engelse auto's. | Foto Willemien Timmers
Regio

Filmopnames voor 'Gek van Geluk' op Oud-Poelgeest

Op woensdag 19 juli vonden op Landgoed Oud-Poelgeest in Oegstgeest de opnames plaats van een aantal scènes voor de speelfilm 'Gek van geluk'.

Gek van Geluk is de nieuwe komedie van regisseur Johan Nijenhuis. De hoofdrol wordt gespeeld door actrice Plien van Bennekom, die als alleenstaande moeder liefdesliedjes schrijft. Bij gebrek aan romantiek schrijft ze echter maar weinig meer. Haar vriendin besluit haar te helpen en huurt een acteur in om haar hoofd op hol te brengen. Het is voor het eerst cabaretière Van Bennekom een hoofdrol vertolkt in een film.

Historische scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel leverde het bootje (de Pandora) voor in de kasteelvijver.
Op 9 juli waren er overigens ook opnames voor deze film bij de Leidse Schouwburg. Die was voor deze gelegenheid in winterse sferen gehuld.

Gek van Geluk is vanaf donderdag 7 december in de bioscoop te zien.
Johan Nijenhuis is een van succesvolste Nederlandse regisseurs met grote hits als Toscaanse bruiloft, Verliefd op Ibiza, Rokjesdag en Onze Jongens.

Meer berichten