Eerste 071 Sprintrace op Vadedoplas | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De boei wordt gerond.
De boei wordt gerond. (Foto: Johan Kranenburg)
Sport

Eerste 071 Sprintrace op Vadedoplas

De Leiderdorpse Kanovereniging Rijnland was woensdagavond 12 juli gastheer voor de allereerste 071 Sprintrace, die werd gehouden op de Vadedoplas in Weteringpark. Vijf heren- en twee damessloeproeiteams maten hun krachten in drie verschillende reddingssloepen. De winnaar bij de mannen was het team Pulletje uit Katwijk, bij de vrouwen won Ruige M8 uit Hoogmade.

Het idee om een sprintwedstrijd te organiseren met verschillende teams uit de regio in verschillende reddingssloepen kwam van Dick Borst van KWV de Kaag en Joost van der Meer van Stichting Sloepweesje uit Hoogmade. Zij kregen woensdag zeven enthousiaste teams bij elkaar. Naast het Pulletje en Ruige M8 waren dat het herenteam van roeivereniging Ferox uit Katwijk, het Westeinder roeiteam Polyester uit Aalsmeer, de Kaag heren van KWV de Kaag, de mannen van Sloepweesje uit Hoogmade en het damesteam Rosétje uit Katwijk.

Ieder team moest drie heats afleggen in drie verschillende sloepen. Daarbij rondde iedere sloep zijn eigen boei zodat de boten elkaar niet in de weg zouden zitten. De winnaars werden bepaald door de drie tijden bij elkaar op te tellen.

Het bleef spannend tot de laatste heat. Het verschil bij de heren tussen de nummer 1 en nummer 5 was maar 28 seconden en bij de dames 10 seconden.

Aangezien Stichting Sloepweesje en Stichting 't Pulletje allebei een heren- én een damesteam hadden afgevaardigd, was er ook een verenigingenstrijd. Die werd gewonnen door de Katwijkse club; de combi Pulletje-Rosétje bleef de combi Sloepweesje-Ruige M8 uit Hoogmade net een paar tienden van een seconde voor.

Volgend jaar wordt deze 071 Sprintrace zeker herhaald.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>