Logo leiderdorpsweekblad.nl
Robert Laan (4e van rechts) tussen de vrijwilligers die er op 21 mei een feestje van maakten in de Splinterlaan. | Foto: J.P. Kranenburg
Robert Laan (4e van rechts) tussen de vrijwilligers die er op 21 mei een feestje van maakten in de Splinterlaan. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)
Wijknieuws

Bartlehiem Bokaal voor Splinterlaan

De Splinterlaan is dit jaar de winnaar geworden van de Bartlehiembokaal voor de gezelligste en meest inspirerende straat op de route van de Leiden Marathon. De Leiderdorpse straat, die onderdeel was van het parcours van de halve marathon en de 10 kilometer, kreeg verreweg de meeste stemmen van de hardlopers. Robert Laan van de marathonorganisatie kwam vrijdag 30 juni langs om de fraaie bokaal en de wisselbeker uit te reiken.

Door: Corrie van der Laan

Kees en Nel van Hees en Femke en Robert Grundeken zijn de trekkers achter het feestje dat de Splinterlaan bouwde rond de marathon. Met een ploeg van zo'n 25 vrijwilligers transformeerden ze op 21 mei de Splinterlaan tot 'Sprinterlaan'. Aan het begin van de straat waren drie loopbaantjes op de weg geschilderd waar de lopers een keuze konden maken uit 'Volgend jaar 42', 'Met 2 vingers in de neus' en 'Nooit meer'. Vervolgens belandden ze halverwege de straat in een droomtheater met fraai uitgedoste prinsen, prinsessen en lakeien. Blaaskapel de Maretoeters, een sneltekenaar, een springkussen en, niet te vergeten, versnaperingen maakten het feest compleet

Het gaf de zwoegende hardlopers nieuwe energie voor de vier kilometer die hen nog restte tot aan de finish, en dat werd gewaardeerd.

Robert Laan vertelde dat de Splinterlaan officieel de eerste plek moet delen met Oud Ade, dat ook de afgelopen twee jaar de bokaal won. "Je zou zeggen: de Splinterlaan heeft de meeste stemmen en is dus nummer 1. Maar zo werkt het niet. Door Oud Ade komt alleen de hele marathon, met zo'n 900 lopers. Jullie kregen meer dan 8000 hardlopers door de straat. Vandaar dat bij het tellen van de stemmen een weegfactor toegepast wordt", legde hij uit.

De Splinterlaanvrijwilligers zaten er niet mee. De wisselbokaal mag dit jaar bij hen staan en ze konden vrijdagavond bovendien genieten van een heerlijk Chinees buffet, aangeboden door de Leiden Marathon. Volgend jaar gaan ze opnieuw de concurrentie aan met Oud Ade, verzekerde Kees van Hees. "We hebben alweer volop ideeën."

Meer berichten