Logo leiderdorpsweekblad.nl
De start van de 6 en de 10 kilometer.
De start van de 6 en de 10 kilometer. (Foto: Corrie van der Laan)
Sport

Uitsluitend Leiderdorpse winnaars bij MidZomerLoop

De Leiderdorpse MidZomerLoop 2017 maakte z'n doelstellingen helemaal waar. 227 deelnemers genoten vrijdagavond van een ontspannen prestatieloop door het groen. Het werd een echt Leiderdorpse aangelegenheid met uitsluitend Leiderdorpse winnaars.

Het was heerlijk loopweer, koel met weinig wind. Vandaar waarschijnlijk dat er nog meer dan zeventig last-minute inschrijvingen waren in sporthal De Bloemerd.

Het eerste startschot dat sportwethouder Olaf McDaniel mocht lossen, was voor de kinderloop. 63 kinderen kwamen om 19.00 uur aan de start voor een rondje van anderhalve kilometer door sport- en recreatiepark De Bloemerd. De snelste jongen, Scott McKay, was na 7 minuten en 13 seconden alweer terug. Het snelste meisje was Nina van Haasteren die finishte in 8:01 waarmee ze het record van vorig jaar met 7 seconden verbeterde.

De 6 en de 10 kilometer, met routes door het park en de Boterhuispolder, startten gelijktijdig om 19.30 uur. Dat de lopers er zin in hadden, bleek wel uit de fanatieke deelname aan de gezamenlijke warming-up onder leiding van Fit For Free. Toch werden er geen indrukwekkende tijden gelopen en de parcoursrecords bleven in tact.

De snelste op de 6 kilometer was Thijs Roos uit Leiderdorp in een tijd van 24:19. Hij had een ruime voorsprong op de nummer 2, Bert Boter uit Voorschoten, die de finishte in 25:06. Bij de vrouwen ging de eerste prijs naar Janneke van Spijker uit Leiderdorp die 28:30 klokte. De nummer twee, Marleen Hanson uit Leiden, kwam driekwart minuut later over de streep.

De 10 kilometer was een prooi voor LeiderUitsluitend Leiderdorpse winnaars MidZomerLoopdorper Jeroen Bussman met 38:04. Tussen hem en de tweede prijswinnaar, Walter Andriesse uit Zoeterwoude, zat een gat van bijna een minuut. Bij de vrouwen won Sabine Hoek uit Leiderdorp met grote overmacht in 45.49. Zij had al bijna gedoucht voor de tweede vrouw op de langste afstand, Franca Verheijen uit Leiden, binnenkwam in 51:05.

Zestig vrijwilligers zorgden ervoor dat ook deze editie van de MidZomerLoop Leiderdorp weer vlekkeloos verliep.

Meer berichten