De tuin van Hoofdstraat 199 is een lust voor het oog. | Foto: PR
De tuin van Hoofdstraat 199 is een lust voor het oog. | Foto: PR Foto: PR

Zomerprogramma Dorpskerk start met feestje in verrassende tuin

Algemeen Erop uit

Het zomerprogramma rondom de Dorpskerk is afgelopen zaterdag van start gegaan met een tuinfeest voor belangstellenden. Plaats van samenkomst was de tuin van Marja Meerburg en Denise Dijk in de Hoofdstraat 177, schuin tegenover de vroegere SPAR-winkel. Een groot aantal mensen kwam op de uitnodiging af of liep nieuwsgierig achter hen aan deze hortus binnen.

De dames hebben met de nodige hulptroepen naast hun huis een ware lusthof gecreëerd, met een overvloed aan planten, bloemen en fruit, met terrasjes en een rozenprieel, vijvers en idyllische hoekjes. En dat allemaal tot grote bewondering van de bezoekers, onder wie ook tal van mensen uit de Doeswijk die nog niet eerder een blik hadden durven werpen in de tuin en toevallige wandelaars die op de sfeer van gezelligheid afkwamen. De verbazing was groot dat er achter de hoge groene haag zo'n prachtige Hof van Eden is ontstaan.

Gedichten

Proeven, ruiken, horen, voelen – het mocht zaterdag allemaal en daarmee was de start van het zomerprogramma 'voor de thuisblijvers' op zich al een succes. Iedereen werd welkom geheten door ds. Hester Smits. In het rozenprieel las acteur, vertaler, dichter en oud-docent Hans van der Veen geestige en inspirerende gedichten voor. Henk van der Velden, koster van de Dorpskerk en geboren met groene vingers, gaf antwoord op de vragen over het tuinleven en ook Denise Dijk stond belangstellenden met uitleg te woord. Er zijn dingen gezaaid waarvan de eigenaars van de tuin niet wisten wat er uit zou komen; er groeien zelfs gedichtjes!

En toen de dominee als eerste met een blad vol verfrissende versnaperingen rondging, verscheen de partyband 'de Bloebent' van Tamarco in het struweel en zorgde voor nog meer sfeer in tuin van Hoofdstraat 177.

Activiteiten

Er staan deze zomer nog meer activiteiten op stapel voor de 'thuisblijvers'. Zo wordt vrijdag 7 juli een Emmaüs-wandeling gehouden vanuit 't Trefpunt naast de Dorpskerk waarbij in stilte wordt gewandeld en met aandacht voor de ander die met je meeloopt. Ds. Hester Smits heeft de leiding over deze activiteit die om 15.00 uur begint en na een uur wordt afgesloten met een kop koffie of thee.

Kunsthistorica Claudia Thunissen haalt op maandag 10 juli in 't Trefpunt (14.30-16.00 uur) verhalen uit de oude doos over de Limes ofwel de (Oude) Rijn, die vroeger de grens van het Romeinse Rijk vormde. Vrijdag 14 juli is er een speurtocht naar de mooiste plekjes in de bijna 400 jaar oude Dorpskerk (10-12 uur) in samenwerking met Pluspunt. Daarna volgen nog een excursie het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam op woensdag 19 juli, de vertoning van de film 'Spring, Summer, Fall, Winter' op vrijdag 28 juli, een excursie naar het oude vestingstadje Willemstad in de noordwestpunt van Noord-Brabant op woensdag 2 augustus, een snoep- en speelfeest op dinsdag 8 augustus, een middagje bijbels koken met kinderen op vrijdag 18 augustus en tot slot een barbecue met verhalen vertellen op vrijdag 25 augustus. Iedereen die interesse heeft, is welkom. Informeer voor het programma bij Marja Meerburg (tel. 8877880) of ds. Hester Smits (06-51627241).


Uit de krant