Burgemeester Driessen opent het 3de Doeshavenconcert.
Burgemeester Driessen opent het 3de Doeshavenconcert. Foto: J.P. Kranenburg

Doeshavenconcert brengt verbinding

Algemeen Evenement

De organisatie was in handen van Leiderdorpse vrijwilligers, daarbij gefaciliteerd door de gemeente, Leiderdorpse bedrijven zorgden voor de broodnodige sponsoring. Leiderdorpse bands, koren en dans- en muziekgroepen stonden op het podium en Leiderdorpers genoten vanaf het water en op de kant van alle optredens. Het Doeshavenconcert bracht verbinding in het dorp-aan-de-Rijn. En dat was precies de bedoeling benadrukte burgemeester Laila Driessen vrijdagavond in haar openingstoespraak.

Het voorprogramma van het alweer derde editie van het evenement begon al om zeven uur. Om half negen werd spreekstalmeester Arno Mentink, die voor de gelegenheid in de huid van piraat Jack Sparrow was gekropen, door waterscouts van Van der Does Liethorp naar het drijvende podium gezeild en begon de hoofdmoot van de avond. Met optredens van de drummers van Tamarco, de popkoren Young@Heart, Songs2Sing en Heart and Soul en het  Doeshavenkoor dat zeemansliederen zingt, de coverband Casual, de dansers van ID Dance Factory en operazangers Ellen en Marin van Os.

Vanaf het begin zat de stemming er goed in, en dat bleef zo, zelfs toen het aan het eind van de avond een miezerig regentje begon te vallen. Het culturele feestje voor heel Leiderdorp is na drie jaar al een mooie traditie geworden.

'Jack Sparrow' komt aan bij het podium.
Gezellige drukte op het water en op de kade.
Het Doeshavenkoor.
Gezamenlijk optreden van de Dance Factory en Tamarco.
Publiek in sloepen en op de kant.
Senioren popkoor Young@Heart onder leiding van Annemiek de Groot.
Ook toen het ging miezeren bleef de sfeer uitstekend.
Martin en Ellen van Os met popkoor Songs2Sing.

Uit de krant