Vriendenfeesten terug na jaar afwezigheid
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het bestuur van de Vrienden met vierde van rechts Guido ten Hengel en geheel rechts Jan Suijkerbuijk. | Foto: C. v.d. Laan
Het bestuur van de Vrienden met vierde van rechts Guido ten Hengel en geheel rechts Jan Suijkerbuijk. | Foto: C. v.d. Laan
Evenement

Vriendenfeesten terug na jaar afwezigheid

De Vrienden van het Oude Dorp organiseren na een jaar afwezigheid weer de Vriendenfeesten in Park de Houtkamp. Het eerste weekend van september zal weer in het teken staan van muziek, ontmoeting en gezelligheid. Vorig jaar gingen de feesten niet door vanwege discussie met de gemeente Leiderdorp. "Dit jaar hebben we in goed overleg met de gemeente een aantal aanpassingen gedaan en extra maatregelen genomen om mogelijke overlast tot een minimum te beperken" aldus voorzitter Guido ten Hengel.

In het programma zijn oude vertrouwde elementen zoals de uitmarkt en de Disco Classics, 'Terug naar de Koets O' Theek' op zaterdag 2 september en het Klootschietfestijn en de Unity.NL tour op zondag 3 september natuurlijk weer aanwezig. Maar ook nieuwe onderdelen zijn in de programmering te vinden.

Vriendenquiz

"Op vrijdagavond 1 september gaan we iets nieuws doen" aldus Ten Hengel. "We organiseren dan de Vriendenquiz. Een hele ontspannen quiz met leuke vragen en gezelligheid. Deze quiz staat open voor vriendenteams, straten, bedrijven, clubs of verenigingen, Een team bestaat uit maximaal 5 deelnemers en een gewone tafel kost 10 euro. Maar er zijn ook speciale arrangementen voor een tafel met drankjes en een bittergarnituur te regelen. Ideaal voor een bedrijfsuitje", zegt medeorganisator Jan Suijkerbuijk.

Vriendenfair op de Uitmarkt

Niet helemaal nieuw, maar wel in een nieuw jasje is de Vriendenfair. Bedrijven en particulieren kunnen hun spullen en spulletjes te koop aanbieden door een kraam te huren. Ook ideaal voor verenigingen en instellingen om hun plannen voor het nieuwe seizoen bekend te maken. Dit onderdeel sluit daarom heel goed aan bij de Culturele Uitmarkt op zaterdag. "Op zondag is er overigens ook weer de Bakfietssale. Verkoop je spullen vanuit de bakfiets", zegt Suijkerbuijk.

Afscheid bestuursleden

"We hebben er weer heel veel zin in. Maar er is ook weer een beetje weemoed, drie bestuursleden onder wie ik zelf stoppen er hierna mee. We stoppen omdat we na ruim tien jaar ruimte willen maken voor nieuwe bestuursleden en nieuwe ideeën" aldus voorzitter Ten Hengel.

Op www.vriendenfeesten.nl staat het hele programma dag voor dag beschreven. Meer informatie is te krijgen bij de organisatie via info@vriendenfeesten.nl of info@oudedorp.nl

Meer berichten