Haring Spakenburgse Visspecialist scoort hoog in smaaktest
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bertus en Bart Bos (midden) krijgen hun oorkonde uitgereikt.
Bertus en Bart Bos (midden) krijgen hun oorkonde uitgereikt. (Foto: PR)
Ondernemers

Haring Spakenburgse Visspecialist scoort hoog in smaaktest

De haring van de Spakenburgse Visspecialist uit Leiderdorp is op een eervolle tweede plaats geëindigd bij de Leidsch Dagblad Haring Smaaktest 2017.

Eigenaren Bertus en Bart Bos brachten hun haring zaterdagochtend naar restaurant Villa Beukenhof in Oegstgeest waar de jury van elf min of meer bekende regiogenoten klaar zat voor de proefsessie. Bijzonder aan deze smaaktest is dat de juryleden 'blind' proeven- ze weten niet van welke vishandelaar de haring afkomstig is. Zeven ziltige visjes kregen ze voorgezet, die ze ieder met goud, zilver of brons, overeenkomend met drie, twee of nul punten, konden waarderen.

De Hollandse Nieuwe van Visspecialist Stevenshof uit de gelijknamige Leidse wijk kwam als beste uit de bus met 29 van de maximaal te behalen 33 punten. De Spakenburgse Visspecialist was een goede tweede met 20 punten. De haring van Vis & Zo uit Katwijk scoorde 16 punten, goed voor de derde plek.

Bertus en Bart Bos kregen zaterdagmiddag hun oorkonde. Ze zijn er dolblij mee. Bertus: "Ik kan zeggen dat we hier de beste haring van Leiderdorp verkopen. Dat komt ook op een spandoek te staan dat we binnenkort in de winkel hangen."

De Spakenburgse Visspecialist heeft al eerder hoge ogen gegooid bij de LD Haring Smaaktest. Bij de eerste editie van de competitie, in 2015, pakte het team van Bos de eerste plek. Toen deden in totaal nog zestien vishandelaren mee.

Meer berichten