Bezoek uit Sumba
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De gasten uit Sumba met hun gastvrouwen/heren na afloop van de kerkdienst. Foto: Frits Onvlee
De gasten uit Sumba met hun gastvrouwen/heren na afloop van de kerkdienst. Foto: Frits Onvlee (Foto: PR Frits Onvlee)
kerkelijk

Bezoek uit Sumba

Een bijzondere dienst afgelopen zondag in de Scheppingskerk. Een Sumbanese delegatie bezoekt op uitnodiging van Kerk in Actie Nederland en twee leden hiervan zijn in Leiderdorp te gast: Fortunatus Umbu Tamu en Theosoter Rangga Woly. De kerkdienst stond in het teken van dit bezoek met in de kerkzaal ook een kleine tentoonstelling over Sumba met een echt Sumbanees huis.

Sumba is een eiland in het oostelijke deel van Indonesië. Lange tijd was Sumba zeer geïsoleerd en arm. Het eiland is zo groot als de provincies Friesland, Groningen en Drenthe samen en telt zo'n 700 duizend inwoners.

De Christelijke Kerk van Sumba neemt een belangrijke plaats in. Deze kerk is ontstaan uit het zendingswerk vanuit de Gereformeerde Kerken in Nederland en werd in 1947 zelfstandig. De kerk telt tegenwoordig maar liefst ruim 426 duizend leden, meer dan de helft van de totale bevolking. Een opmerkelijk aantal, in een land waar 88 procent van de inwoners moslim is.

Deze week krijgen de gasten een afwisselend programma aangeboden om Leiderdorp en Nederland te leren kennen. Maar vooral ook om de overeenkomsten te zien op cultureel en spiritueel gebied.

Meer berichten