RCL profiteert niet van laatste kans op promotie
Logo leiderdorpsweekblad.nl
A-junior Noah Libbenga speelde als een ervaren verdediger in het eerste team.
A-junior Noah Libbenga speelde als een ervaren verdediger in het eerste team. (Foto: Johan Kranenburg)
Sport

RCL profiteert niet van laatste kans op promotie

Het is RCL niet gelukt te profiteren van de onverwachte extra kans op promotie naar de eerste klasse. Zaterdag werd na verlenging nipt met 3-4 verloren van Nieuwenhoorn.

Door het wegvallen van Haaglandia kwam er een plek vrij in de eerste klasse. RCL hoorde vorige week maandag dat de heren van het eerste hiervoor in de slag mochten tegen Nieuwenhoorn. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein, bij Leonidas in Rotterdam.

Zo'n plotselinge herkansing, na de teleurstellende uitschakeling vorige week door eersteklasser ARC, betekende nogal wat voor RCL. Zo waren trainer Stefan Luykx en aanvaller Nick Scheurwater al met vakantie, waren Tommy Sinteur en Nick Permanand nog geblesseerd en was Sem Overduin geschorst door zijn dubieuze rode kaart tegen ARC. Assistent-trainer Henk Buyn moest daarom putten uit de jeugd, voor wie de zomerstop al een maand geleden begonnen is.

Het was de Leiderdorpse aanvaller Nicky Guijt die na een paar minuten dat deed waar hij de laatste weken zo goed in is… scoren. Uit een droompass van Libbenga van achteruit over zeker vijftig meter nam Guijt de bal in de lucht aan en met een heerlijke volley verdween zijn inzet achter de totaal verbaasde doelman van Nieuwenhoorn.

Daarna nam vooral Nieuwenhoorn het initiatief, maar de hardwerkende RCL-doelman Andrew Bontjes hield zijn doel schoon zodat de rust inging met een 1-0 voorsprong voor de Leiderdorpers.
Kort na de hervatting maakte Nieuwenhoorn-aanvoerder Jordy Braber gelijk door Bontje te passeren met een lage schuiver (1-1). Slechts vier minuten later maakte diezelfde Braber er 1-2 van.

RCL werd zo gedwongen er een schepje bovenop te doen. De teams waren aan elkaar gewaagd en makkelijk ging het niet, maar het lukte de Leiderdorpers toch om in de 81ste minuut de stand gelijk te trekken, dankzijn een snoeiharde kopbal van Leroy van Westrienen.

Bij het verstrijken van de reguliere speeltijd stond er 2-2 op het bord, wat betekende dat er tweemaal een kwartier verlengd werd. Voor RCL was dat een half uur teveel. Kort na de aftrap schoot Nieuwenhoorn middenvelder Sevket Kasaroglu vanaf ruim twintig meter de 2-3 binnen. Het was Nieuwenhoorn dat domineerde, maar doelman Bontje hield met enkele fabuleuze reddingen zijn Leiderdorpse makkers nog in de voetbalrace.

In de tweede helft van de verlening drukte Nieuwenhoorn-invaller Ayrton Verlaan de Leiderdorpse hoop de kop in door direct na de aftrap 2-4 te scoren. De resterende speeltijd liepen beide ploegen duidelijk op hun tandvlees. Ruben Leugering maakte er dik in de blessuretijd nog 3-4 van, zijn afscheidstreffer voor RCL. En dat werd ook de eindstand in deze onvervalste voetbalkraker.
Kapot en moegestreden zegen de spelers van RCL ineen op het veld. Troostende woorden en handen van assistent-trainer Buyn waren er voor zijn jongens, maar ook een oprecht trotse blik. Want ze hadden het toch bijna maar geflikt.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

Meer berichten