Bruisend De Munnik Sport 2000 Open
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alle prijswinnaars bij elkaar.
Alle prijswinnaars bij elkaar. (Foto: Johan Kranenburg)
Sport

Bruisend De Munnik Sport 2000 Open

De organisatie van het De Munnik Sport 2000 Open 2017 kon zondagavond 18 juni terugkijken op een prachtige week vol sportiviteit, gezelligheid en heel veel zon.

Het weer is negen dagen lang goed geweest. De openingsdag, zaterdag 10 juni, startte al met goed weer en dat heeft de hele week aangehouden. Doordeweeks werden er vanaf 17 uur wedstrijden gespeeld. Mensen die zo vanuit werk kwamen konden de club een heerlijke dagschotel eten, waarbij er iedere dag een andere schotel op het menu stond. Het open toernooi trok spelers van alle leeftijden en vanuit de gehele regio. Op zondag kon er vanaf 10 uur genoten worden van prachtige finalewedstrijden. Het was wel zo warm dat er op verschillende plekken een parasol neergezet moest worden om de deelnemers en toeschouwers een beetje schaduw te geven. De finaledeelnemers kregen extra flessen water en fruit aangeboden om zo de wedstrijd goed door te komen. Zondagmiddag konden de prijzen uitgereikt worden, waarna er buiten onder de bomen nog gezellig nagepraat werd.
Hieronder de nummers 1 en 2 van de hoogste categorieën:
Heren enkel - 1. Lars Schaap, 2. Sam Bank.

Dames enkel - 1. Loris de Vries, 2. Sara Dijkland

Heren dubbel - 1. Daan en Sam Bank, 2. Carel-Coen Stol en Frank de Wit

Dames dubbel - 1. Sanne van der Brande en Silvie van Leeuwen, 2. Maaike en Querine Wierdsma

Gemengd dubbel - 1. Guus Lagrand en Pien Laurens, 2. Robbert-Jan Tebeest en Suzanne van der Tweel

LTC De Munnik bruist al 80 jaar

Het Open Toernooi bij De Munnik wordt al 37 jaar georganiseerd door vrijwilligers, maar de club zelf bestaat in september maar liefst 80 jaar! Dat gaan de clubleden uiteraard ook vieren, op 9  september.

Het tennispark van De Munnik, gelegen aan de Hoogmadeseweg in het oude dorp, is vier jaar geleden gerenoveerd en kreeg toen 12 all-weather banen en een nieuw clubhuis. Er kan dus het hele jaar door getennist worden, veel nieuwe leden zijn ingestroomd. Er kunnen vrijwel dagelijks lessen gevolgd worden, daarnaast organiseren vrijwilligers geregeld leuke onderlinge wedstrijden, toernooien en rackettrekken voor startende en/of gevorderde spelers. Ook de jongste leden krijgen een leuk jaarprogramma aangeboden. Vrij tennissen kan natuurlijk ook, elke dag vanaf 9 uur 's ochtends.

Meer berichten