Scheppingskerk komt in beweging voor jubileum
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Johan Kranenburg
kerkelijk

Scheppingskerk komt in beweging voor jubileum

De Houtkamp en de Scheppingskerk vormen een gelukkige combinatie. Dat bleek vrijdagavond tijdens de sport- en spelactiviteit die de Protestantse Gemeente Leiderdorp hield ter ere van het 50-jarig bestaan van de Scheppingskerk. Met zo'n vijftig deelnemers aan een keur van Oudhollandse spelletjes voor alle leeftijden was het grote veld in park de Houtkamp urenlang goed gevuld.

Vooraf leek de sport- en spelavond een pittige uitdaging voor de jubileumcommissie. De werving van deelnemers vlotte aanvankelijk niet zo. In voorgaande jaren was de animo voor wat beweging buiten de kerk voor het jaarlijkse volleybaltoernooi zelfs zo gering dat het werd afgeblazen. Maar door het jeugdige enthousiasme van het organisatiecomité, geleid door Laury van der Kruk, meldden zich te elfder ure ruim voldoende sporters om de jubileumactiviteit doorgang te laten vinden. Onder de toeschouwers bevonden zich de drie Leiderdorpse dominees Esther de Paauw, Hester Smits en Stephan Kurtzahn, die de kerkgangers nu eens in een andere hoedanigheid bezig konden zien.

Daarnaast waren de weergoden de deelnemers gunstig gezind, zodat die naar hartenlust konden sjoelen, darten, zaklopen, touwtrekken, volleyballen en wat de organisatie nog meer aan ingewikkelds had bedacht. Bij de meeste onderdelen ging het er overigens net wat anders aan toe dan pakweg vijftig jaar geleden. Zo had de sjoelbak een lastige bocht in het midden en moesten de volleybalduo's de bal met behulp van een gespannen handdoek over het net werpen en proberen te vangen.

Voorzitter Bas den Dekker van de jubileumcommissie ondervond aan den lijve hoe leuk en lastig de serie spelletjes was. ,,Wat heb ik genoten van het programma'', liet hij de organisatoren na afloop weten. ,,Ik voel het nu nog. En wat een plezier geeft samen sporten en spelen. Zo werd het een heel mooie avond voor jong en oud, met nog een gezellige nazit in de Scheppingskerk.''

Met deze activiteit sloot de jubileumcommissie de eerste helft van het jubileumjaar in zomerse sferen af. In de tweede helft van 2017 heeft de Scheppingskerk nog enkele activiteiten in petto, zoals een optreden van zandprinses Rosa van der Vijver en de uitgifte van het jubileumboek 50 jaar Scheppingskerk. Los daarvan dient de Houtkamp op 24 december – ijs en weder dienende – als plaats van samenkomst voor de kerstnachtdienst.

Meer berichten