Beursplein 071: waar profit en non-profit deals sluiten
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Maatschappelijk

Beursplein 071: waar profit en non-profit deals sluiten

Op 14 november 2017 zal in Oegstgeest een levendig Beursplein plaatsvinden. Op dit regionale evenement zullen bedrijven en non-profit organisaties en initiatieven uit Oegstgeest, Leiderdorp en Leiden elkaar ontmoeten.

Het doel van Beursplein 071 (voorheen Beursvloer) is om energieke verbindingen tussen deze partijen tot stand te brengen. Gedacht kan worden aan matches die betrekking hebben op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal of faciliteiten. "Met het thema 'vitale verbindingen' hopen we dit jaar op veel matches die betrekking hebben op het thema vitaliteit in de breedste zin van het woord. Ook  zouden we het leuk vinden als er verbindingen tot stand komen met een duurzaam karakter, waarbij partijen voor langere tijd vruchtbaar aan elkaar verbonden zijn." aldus Annemieke Dubbeldeman, projectcoördinator van Beursplein 071 en werkzaam bij iDOE, de organisatie die dit evenement tot stand brengt.

"Een voorbeeld van een match tussen een bedrijf en organisatie is een biotech bedrijf dat de expertise van zijn werknemers inzet voor een technische workshop voor jongeren. Ook is er een EHBO-vereniging geweest die een trainingsruimte zocht. Een bedrijf stelde zijn pand beschikbaar en kreeg in ruil daarvoor voor twee medewerkers een gratis BHV-training. Op deze manier zijn er vele matches geweest de voorgaande edities van Beursplein."

De eerste aanmeldingen zijn inmiddels al binnen. Bedrijven en non-profit organisaties en initiatieven die gevestigd zijn in een van de drie genoemde gemeenten of deze als werkgebied hebben en meer informatie willen, kunnen zich wenden tot Annemieke Dubbeldeman via e-mail Annemieke@i-doe.nl of tel. (071) 5160476.

Meer berichten