Al 30 jaar goed wonen in Holtlant
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Met z'n allen aan de Italiaanse maaltijd.
Met z'n allen aan de Italiaanse maaltijd. (Foto: Ineke van der Schaal)
Wijknieuws

Al 30 jaar goed wonen in Holtlant

In het Leiderdorpse woonwijkje Holtlant was het zaterdag 10 juni feest. Alle bewoners waren uitgenodigd voor een uitgebreide Italiaanse maaltijd ter ere van het 30-jarige bestaan.

Door: Mirjam Lammertink

Holtlant kent weinig verloop. Er zijn nog diverse bewoners van het eerste uur in de straat te vinden. Het jaarlijkse, groots opgezette wijkfeest heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een rustige BBQ in een achtertuin. Maar dit jaar werd er dus een sfeervolle lange tafel gedekt midden op het doodlopende gedeelte van de wijk.

Bewonersvereniging

De bewonersvereniging Holtlant, opgericht bij de bouw, organiseert elk kwartaal een ontmoetingsmoment voor de buurt en houdt onder meer met de gemeente(raad) contact over de omgeving.

Blij met nieuwe buren

Holtlant telt 39 huizen en ligt inmiddels wat ingeklemd tussen verpleeghuis Leythenrode, ziekenhuis, brandweer, zorg/onderwijsinstelling Cardea en steeds drukkere wegen. Binnenkort krijgt Holtlant eindelijk buren. Dan wordt het Hofje van Holtlant opgeleverd, gebouwd op het overgebleven terrein van buurman Cardea die het niet meer nodig had. Ook over dit nieuwe wijkje hebben de Holtlanters nauw overleg gehad met de projectontwikkelaar. Het resultaat mag er zijn en is naar ieders tevredenheid. Voorzitter Dies Noorman: "We verwelkomen onze nieuwe buren en wensen hen veel woongeluk!"

Meer berichten