Damclub sluit seizoen in tempo af
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Leden van de Leiderdorpse Damclub zien hoe Paul Lovink (links) trapt in de geniepige  Groenzet van Reginald Lindemans. Verder van links nar rechts: Glenn Hardenberg, AlexZwanenburg, Jan Dekker, Martend van der Vecht en Cees Zwanenburg. Niet op foto (vakantie):  Cora Koopman en Peter Slingerland.
Leden van de Leiderdorpse Damclub zien hoe Paul Lovink (links) trapt in de geniepige Groenzet van Reginald Lindemans. Verder van links nar rechts: Glenn Hardenberg, AlexZwanenburg, Jan Dekker, Martend van der Vecht en Cees Zwanenburg. Niet op foto (vakantie): Cora Koopman en Peter Slingerland.
Sport

Damclub sluit seizoen in tempo af

Met voorzitter Reginald Lindemans net terug van het Nederlands Kampioenschap Sneldammen 2017, heeft de Leiderdorpsche Damclub (LDC) het seizoen in stijl afgesloten, met het clubkampioenschap sneldammen. Dat vond plaats in de gezellige ruimte van Leythenrode, waar  de dammers van LDC  elke maandagavond gastvrijheid genieten.

door Cees Mentink

Bij de koffie werd nagepraat over de deelname van Lindemans aan het nationale kampioenschap van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB), dat op 10 juni plaatsvond in het Denksportcentrum Den Hommel in Utrecht.

"Sneldammen betekent in hoog tempo spelen en je vooral laten leiden door je intuïtie," vertelt de ervaren dammer en bestuurder. "Dan kan het zomaar gebeuren dat jij vanuit een verloren positie plotseling kan winnen.  Dat gebeurde mij in de strijd om de finaleplaatsen." Lindemans steeg van de 10e naar de 6e plaats, een positie die toegang tot de finale verschafte.

"En daar ging het fout voor mij. Ik verloor tweemaal uit een kansrijke positie. Weg kans op goud, zilver of brons." Door drie punten uit de laatste twee partijen te pakken, eindigde Lindemans alsnog op een alleszins mooie zevende plek. "Toch leuk, om uiteindelijk landelijk zevende te staan in mijn klasse," stelt hij tevreden vast.

Kampioen?

De 92-jarige damclub kijkt met gemengde gevoelens terug op het zojuist beëindigde seizoen.  "De prestaties hadden beter gekund," kan beluisterd worden. Over de redenen van de middelmatige resultaten tasten de leden in het duister. Het heeft hun enthousiasme voor de sport  niet negatief beïnvloed. De boeken met partijen door nationale in internationale dammers gaan mee op vakantie, om nagespeeld te worden. LDC wil in het komend seizoen vlammen. Met minder dan een kampioenschap lijkt men geen genoegen te nemen. De tegenstanders in de competitie in onder meer Delft, Gouda, Rijnsburg en Den Haag kunnen de borst natmaken.

Welkom

Op de eerste maandag van september begint het nieuwe seizoen. Wie zich wil aansluiten bij een van de oudste verenigingen van Leiderdorp, is welkom. LDC vervult een regionale functie. Mensen uit Hoogmade, Woubrugge, Leiden, Zoeterwoude  en Koudekerk kunnen dus ook aanschuiven.

Bij LDC is plaats voor iedereen. Voor beginners, gevorderden, mannen en vrouwen. Reginald Lindemans en Alex Zwanenburg, beiden bevoegd om damles te geven, staan ook klaar om beginners op weg te helpen en de fijne kneepjes van het dammen bij te brengen. Ook hebben Reginald en Alex een wens: "Damuurtjes voor de leerlingen van de basisscholen in Leiderdorp." Alex Zwanenburg: "Heb je het spelletje door, ga je het steeds leuker vinden. Hoe jonger je begint met dammen, hoe veel verder je komt en hoe leuker het is." Geïnteresseerd? Mail voor verdere informatie reg@studiolindemans.nl of breng een bezoek aan www.deleiderdorpschedamclub.nl.

Hoe zijn de clubkampioenschappen sneldammen 2017 bij LDC afgelopen? De partijen duurden gemiddeld acht minuten, er werd flink gestreden waarbij niet geschuwd werd de mouwen op te stropen of een appeltje te schillen. Voorzitter Lindemans pakte de koppositie en liet die niet meer los. De prijzen hadden de leden zelf meegenomen – Dat is Amerikaans – dus iedereen ging opgewekt huiswaarts. Tot in september.

Meer berichten