Anne van Eijnhoven met twee speelsters van Schaerweijde in haar kielzog.
Anne van Eijnhoven met twee speelsters van Schaerweijde in haar kielzog. Foto: Johan Kranenburg

Alecto stoomt door richting overgangsklasse

Algemeen Sport

De vrouwen van Alecto staan er goed voor in de strijd om een plekje in de overgangsklasse. De Leiderdorpse hockeysters wonnen zondag op eigen veld de eerste wedstrijd in de finale ronde van de play-offs tegen Schaerweijde.

Alecto eindigde als tweede in de eerste klasse, Schaerweijde als tiende in de overgangsklasse. In de eerste helft van de wedstrijd had de jonge Leiderdorpse ploeg het moeilijk tegen de ervaren tegenstander. De 0-1 ruststand getuigt daarvan. Na de pauze pakte Alecto het beter aan, wat resulteerde in de gelijkmaker in de zesde minuut.

Zeven minuten voor tijd verdween de bal voor de tweede keer in het doel van Schaerweijde. Alecto leek de overwinning al op zak te hebben, maar twee minuten voor het eindsignaal konden de gasten dankzij een verdedigingsfout gelijk maken (2-2). Wat betekende dat er shoot-outs volgden.

De eerste serie van tweemaal vijf shoot-outs eindigde in 3-3. In de daarop volgende sudden death shoot-outs pakte Karlijn Koster haar kans toen de speelster van Scaerweijde de derde shoot-out miste waardoor Alecto met 6-5 won.

Komende zaterdag reist Alecto af naar Zeist voor de tweede wedstrijd tegen Schaerweijde. Wint Alecto opnieuw, dan is de promotie naar de overgangsklasse een feit. Zo niet, dan moet een derde wedstrijd, zondag in Leiderdorp, de beslissing brengen.