Songs2Sing en Young@Heart maken verwachtingen waar in muzikale vlucht
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Songs2Sing en Young@Heart, beiden onder leiding van dirigent Annemiek de Groot.
Songs2Sing en Young@Heart, beiden onder leiding van dirigent Annemiek de Groot. (Foto: Johan Kranenburg)
Concert

Songs2Sing en Young@Heart maken verwachtingen waar in muzikale vlucht

In een zomers warme en goed gevulde Scheppingskerk nam popkoor Songs2Sing tezamen met senioren popkoor Young@Heart, beiden uit Leiderdorp, met dirigent Annemiek de Groot als piloot en eigen liveband Music2Play als crew, vrijdagavond 9 en zaterdagavond 10 juni het publiek mee op een muzikale vlucht om de wereld.

Het concert begon dan ook – zoals bij een echte vlucht – met de veiligheidsvoorschriften die gedemonstreerd en toegelicht werden waarna de take-off plaats vond.

Als eerste continent werd Afrika aangedaan met het bekende nummer van TOTO, begeleid door mooi gesimuleerde regen en onweersbuien. De vlucht zette vervolgens koers naar een variëteit van landen en plaatsen 'all over the world ', zoals Parijs, Londen, de V.S., Mexico, België, Berlijn, waarover de koren apart of gezamenlijk met groot enthousiasme zongen.

Young@Heart, de 'tieners van toen', nam daarna de muzikale tour met een medley van 'Gouwe Ouwen' voor hun rekening waar de zaal helemaal in mee ging, om na de pauze weer terug naar huis te vliegen met het door Harrie Bannink geschreven en door Conny Stuart gezongen pareltje 'Wat voor weer zou het zijn in Den Haag ?'.

De reis werd hierna voortgezet met eerst een rondje U.S.A door Young@Heart. Daarna nam Songs2Sing het stokje over. Het koor liet horen waar het in de dertien jaar van zijn bestaan naar toe is gegroeid met een paar muzikale stop-overs als 'Walking in Memphis' van Lonestar, en opnieuw een bezoek aan New York met het prachtig gezongen 'Empire State of Mind' van Alicia Keys, een hoogtepunt in het programma!

'Home' van Dotan en het door beide koren gezongen 'Iedereen is van de Wereld' van Thé Lau (The Scene) vormden een mooie afsluiting van een sprankelend en origineel vorm gegeven concertreis, die door het enthousiaste publiek met een zeer verdiend applaus werd beloond.

Meer berichten