algemeen manager van de RAV Hollands Midden Pieter Haasbeek (derde van rechts) ontving het eerste exemplaar van Tempus uit handen van Mark van de Camp van QRS (geheel rechts).
algemeen manager van de RAV Hollands Midden Pieter Haasbeek (derde van rechts) ontving het eerste exemplaar van Tempus uit handen van Mark van de Camp van QRS (geheel rechts). Foto: PR

Tempus laat artsen meekijken in ambulance

Algemeen Zorg

De regionale ambulancevoorziening Hollands Midden slaat een nieuwe weg in met de acute zorg. Donderdag 8 juni is het contract ondertekend voor de aanschaf van een ultramodern systeem waarmee vanuit de ambulance op afstand samengewerkt kan worden met medisch specialisten en huisartsen om de optimale zorg aan acute patiënt te geven.

Via dit telemedicine systeem kunnen vanuit de ambulance live video- en echografische beelden van de patiënt, samen met de meetwaarden zoals hartritme, bloeddruk en ademhaling draadloos worden verzonden naar de arts. De arts kan dan van afstand samen met de ambulanceverpleegkundige beslissen wat voor die patiënt de allerbeste behandeling is.

De RAV Hollands Midden is de eerste ambulancedienst in Europa die dit telemedicineconcept, wat origineel werd ontwikkeld voor de luchtvaart, introduceert binnen de ambulancezorg. Al haar 35 ambulances worden voorzien van het systeem.

Het systeem heet Tempus ALS, wordt geproduceerd door RDT in Engeland en geleverd door de Nederlandse firma QRS Healthcare. De RAVHM werkt nauw samen met beide firma's om deze unieke technologie óók binnen de ambulancezorg en in de acute zorgketen tot een succes te maken.

Kijk voor meer informatie op qrs.nl/producten/medische-apparatuur/patient-monitoring-tempus-monitor/ en www.tempusals.com/.

Uit de krant