Het nieuwe pand van Vliko in Zoeterwoude.
Het nieuwe pand van Vliko in Zoeterwoude. Foto: PR

Kijkje in de keuken bij Vliko

Algemeen Open dag

Vliko, onderdeel van Renewi, geeft afval een tweede leven. Wie wil weten hoe dat gaat, kan het zaterdag 17 juni met eigen ogen komen bekijken. Dan opent Vliko de deuren van haar nieuwe onderkomen in Zoeterwoude.

Van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen in de wereld van afvalinzameling, verwerking & recycling. Dankzij een uitgekiende werkwijze wordt uiteindelijk 97 procent van het ingezamelde afval  omgezet in grondstoffen.Bekijk de nieuwe duurzame hallen waar het afval gesorteerd en gereed gemaakt wordt voor hergebruik. Bekijk of neem zelfs plaats in de diverse trucks, shovels en kranen en leer meer over veiligheid, zoals de 'dode hoek'.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. In de knutselhoek maken ze hun eigen mini vrachtwagen en daarnaast kunnen ze zich uitleven op het springkussen. 

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. 

Algemeen directeur Bas Bax: "Afval en met name de recycling van afval wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Vliko, onderdeel van Renewi, geeft uiteindelijk een groot deel van het afval een tweede leven…. de zogenaamde circulaire economie. Vanuit het bedrijfsleven en scholen hebben we de afgelopen jaren vaak het verzoek gekregen voor een rondleiding op het terrein of presentatie over wat wij nu eigenlijk met het afval doen. Dit is één van de redenen geweest om deze Open Dag te organiseren want we laten iedereen graag eens zien wat we doen met afval. Leuk en interessant voor jong en oud!" 

Vliko is gevestigd aan de Industrieweg 24c in Zoeterwoude. Op de website www.vliko.nl staat meer informatie over de Open Dag. Ook op Facebook is informatie te vinden.


 

Uit de krant