Boomdier van Michael Hoedjes.
Boomdier van Michael Hoedjes. Foto: PR

Acht kunstenaars aan de slag in Leiderdorpse Heemtuin

Algemeen Kunst

Acht kunstenaars uit Zweden, Frankrijk, Engeland en Nederland maken in de week van 12 tot en met 16 juni ter plekke een kunstwerk in de Heemtuin in het Leiderdorpse park de Houtkamp. Zij laten zich hierbij inspireren door hun omgeving en door het thema van de beeldententoonstelling: grenzeloos. Vrijdagmiddag 16 juni om 17.00 uur verricht wethouder Jeff Gardeniers de officiële openingshandeling van 'De Heemtuin Verbeeld X'. 

Stichting Kunst in de Heemtuin organiseert deze Jubileumweek in het kader van het tienjarig bestaan van de beeldententoonstelling in de Heemtuin. Wie het leuk vindt om de kunstenaars aan het werk te zien, is van harte welkom om een kijkje te nemen in de Heemtuin. Dat kan de hele week, elke dag tot 16.30 uur.
Er zijn rondleidingen op donderdag 15 juni om 10.00 uur en na de opening van de tentoonstelling op vrijdag 16 juni om ongeveer 17.15 uur. Dan zijn ook alle kunstenaars aanwezig om een toelichting te geven op hun werk. 
De deelnemende kunstenaars zijn Karl Chilcott uit Zweden, Bob Budd uit het Verenigd Koninkrijk en Sally Ducrow, Francine Garnier en Alain Engelaere uit Frankrijk. Daarnaast doen uit Nederland Johan Sietzema, Kees Bierman en de Leidse kunstenaar Michael Hoedjes mee. 

Bijna alle kunstenaars maken deel uit van het internationale netwerk 'Artists in Nature' en hebben ervaring met het maken van landschapskunst. Zij maken gebruik van natuurlijke materialen, vaak uit de Heemtuin. Zo gebruikt Karl Chilcott een omgevallen boom die hij via Google maps in de Heemtuin had zien liggen als uitgangspunt voor zijn werk. Niet al het materiaal komt uit de Heemtuin – Bob Budd maakt bijvoorbeeld een smARTPHONE van hout en koeienbellen.
De kunstenaars werken in het deel van de Heemtuin bij de waterschapsheuvel. Al sinds eind april is in het deel van de Heemtuin langs de Persant Snoepweg bestaand werk te zien van Bastiaan Meijer, Jeannette Ephraïm, Lia Versteege en Carla Rump. Alle werken blijven staan tot eind oktober 2017.
Meer informatie over de Jubileumweek is te vinden op www.kunstindeheemtuin.nl.  De rondleidingen zijn kosteloos, graag opgeven via info@kunstindeheemtuin.nl.

Fractal van Sallu Ducrow.

Uit de krant