Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jeroen Op de voorgrond Jeroen Kampscheur met een tas vol gemeentelijke cadeaus. Achter hem v.l.n.r. zijn ouders Eric en Yvette, burgemeester Driessen, wethouder McDaniel en Jeroen's opa Piet van Leeuwen.
Jeroen Op de voorgrond Jeroen Kampscheur met een tas vol gemeentelijke cadeaus. Achter hem v.l.n.r. zijn ouders Eric en Yvette, burgemeester Driessen, wethouder McDaniel en Jeroen's opa Piet van Leeuwen. (Foto: Johan Kranenburg)
Sport

Gemeentebestuur zet zitskiër Jeroen Kampschreur in het zonnetje

Het gemeentebestuur van Leiderdorp is onder de indruk wat de Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur in het afgelopen winterseizoen in zijn sport heeft gepresteerd. De jeugdige Jeroen, hij is pas 17, won bij internationale wedstrijden in Europa en Azië maar liefst drie wereldtitels op de onderdelen slalom en afdaling. Afgelopen maandagavond werd hij voor de aanvang van de gemeenteraadsvergadering gehuldigd.

Door: Frans Brocken

Waarin een klein land groot kan zijn. Sportwethouder Olaf McDaniel vond het bijzonder dat Nederland op sportgebied internationaal geregeld grote successen behaalt. Hij vergeleek Jeroen met autocoureur Max Verstappen. De kersverse winnaar van de rond van Italië Tom Dumoulin heeft ook grote indruk op hem gemaakt. "Maar wat kan je zo'n jongen geven?", was het dilemma waar de gemeente voor staat. Leiderdorp heeft voor bijzondere gebeurtenissen onderscheidingen in huis. Maar een medaille voor de sport bestaat nog niet. Volgend jaar moet dat anders vond McDaniel. In 2018 worden in Pjeongchang, Zuid-Korea de Olympische Winterspelen gehouden. Jeroen treedt daar aan als een van de kanshebbers bij het paraskiën. "Dan moeten we met iets moois voor de dag komen", liep McDaniel op de zaken vooruit.

Nu ontving hij een gele stropdas en een koffiemok met het gemeentelijke wapen plus een pakket cadeaubonnen. Van burgemeester Laila Driessen kreeg hij een prachtige bos bloemen. Dat allemaal in het bijzijn van zijn vader Eric (bekend als succesvol zeiler in de Regenboogklasse), moeder Yvette en opa Piet van Leeuwen.


Meer berichten