Velocitas nam zaterdag het heft in eigen handen. | Foto: Frans van  Herwijnen
Velocitas nam zaterdag het heft in eigen handen. | Foto: Frans van Herwijnen Foto: Frans van Herwijnen

Velocitas eindigt competitie goed met gelijkspel tegen kampioen

Algemeen Sport

Onder tropische omstandigheden hield Velocitas zaterdag het hoofd koel. In de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen kampioen KCR, sleepten de Leiderdorpers er een 14 – 14 gelijk spel uit.

Velocitas was er op gebrand om handhaving in de eerste klasse niet af te laten hangen van de resultaten van concurrenten. Het startte daarom fel tegen de ploeg uit Ridderkerk. Al snel bleek dat de scherpte er een beetje vanaf was bij de kersverse kampioen uit de eerste klasse. Uit de score bleek echter dat KCR een ploeg blijft die niet te onderschatten valt: bij rust stond Velocitas achter met 8 – 9.

Ook in de tweede helft ging het scoreverloop erg gelijk op. Velocitas wist de achterstand om te buigen in een kleine voorsprong, waarna KCR ook weer tot scoren kwam. Dat het speltempo erg schommelde mocht geen verrassing genoemd worden. De hoge temperatuur eiste zijn tol van de spelers, die de extra ingelaste waterpauzes dan ook erg konden waarderen.

In de laatste minuten zette Velocitas nog éénmaal alle zeilen bij. Het leidde tot een zwaar bevochten gelijkspel van 14 – 14 waar de Leiderdorpers trots op kunnen zijn. Later op de dag zou blijken dat de directe concurrenten geen punten meer wisten te pakken. Velocitas had uiteindelijk de wedstrijd tegen KCR ook mogen verliezen maar pakt met het gelijkspel een morele winst door zelf de handhaving in de eerste klasse veilig te stellen.

De wedstrijd tegen KCR was tevens de laatste wedstrijd van trainer Wim Schaap. Na een succesvolle periode gaan de trainer en Velocitas beiden hun eigen weg. Huidig trainer van Velocitas 2, Leo van der Bos, neemt het stokje over en zal vanaf volgend seizoen aan het roer staan van het vlaggenschip van Velocitas. A1 coach Arno van Haarlem neemt op zijn beurt het tweede team van de Leiderdorpers onder zijn hoede.