Logo leiderdorpsweekblad.nl
De leerlingen vormen een lang lint rond de school aan de Leeuweriklaan. | Foto: J.P. Kranenburg
De leerlingen vormen een lang lint rond de school aan de Leeuweriklaan. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg )
Onderwijs

Leeuwerik-leerlingen omspannen school voor Rekenchallenge

Hoeveel leerlingen nodig zijn om, hand in hand, om het hele schoolgebouw van Daltonschool De Leeuwerik te staan? Dat zocht de Leiderdorpse basisschool vandaag uit door een simpele test: om twaalf uur vormden de kinderen een enorm hand-in-hand lint rond de school.

De proef hoorde bij de eerste Rekenchallenge van de school: één van de midden- en bovenbouwgroepen daagt de andere uit om een opdracht zo goed mogelijk uit te rekenen.

Groep 7b trapte af en wilde weten hoeveel leerlingen om de school passen. In de afgelopen weken zijn alle groepen druk bezig geweest om zo goed mogelijk uit te rekenen hoeveel het er zullen zijn. Hoe groot is de spanwijdte van een gemiddelde leerling? Hoeveel meter is de omtrek van de school? Allemaal van belang om zo dicht mogelijk in de buurt van het juiste aantal te komen.

Groep 8a kwam na uitgebreid rekenwerk uit op 124 leerlingen, en zat daarmee vlakbij het aantal dat daadwerkelijk nodig bleek: 121. Zodat de achtstegroepers op de laatste dag voor het lange vrije Hemelvaarstsweekend konden genieten van hun welverdiende prijs: een heerlijke taart.

Meer berichten