Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een artist's impression van het nieuwe clubgebouw van RCL, dat  eind dit jaar klaar moet zijn.
Een artist's impression van het nieuwe clubgebouw van RCL, dat eind dit jaar klaar moet zijn. (Foto: PR)
bouwplannen

'Mooiste accommodatie in Leidse Regio'

Aan het eind van het jaar beschikt RCL over de beste en mooiste clubaccommodatie in de Leidse Regio". Voorzitter Kees van der Burg van de Leiderdorpse voetbalvereniging kan zijn enthousiasme moeilijk onderdrukken. Jaren aan voorbereiding zijn aan de noodzakelijke nieuwbouw vooraf gegaan. De nodige tegenslagen moesten worden overwonnen. Voor terugkijken is het echter geen tijd. De toekomst van RCL ziet er zonnig uit. Met de afgifte eerder dit jaar van een garantie voor het aangaan van een geldlening maakte het gemeentebestuur van Leiderdorp de weg vrij voor de broodnodige nieuwbouw.

Door Frans Brocken

Met de instelling van de BOGS is er unieke constructie bedacht om RCL als sportvereniging op afstand te zetten. De titel BOGS staat voor 'Bloemerd Onroerend Goed & Sport BV'. Voorzitter van de BOGS is Pierre van Overloop. Een goede keus. Van Overloop was eerder directeur van de Rabobank Leiderdorp. Verder heeft hij zijn sporen verdiend als voorzitter van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging. "De BOGS wordt eigenaar van het pand. Daarnaast huren wij het hele complex, dus inclusief de voetbalvelden, van de gemeente. Met andere woorden, de BOGS wordt exploitant van het hele gebeuren", aldus Van Overloop.

Volgende week wordt een begin gemaakt met de daadwerkelijke sloop van de in verval geraakte accommodatie. Daarna start Bouwbedrijf Van der Geest met de bouwwerkzaamheden. Voor de sporters wordt het tijdens de bouw enigszins afzien. De gemeente komt de club tegemoet met het plaatsen van enkele noodvoorzieningen.

Het clubgebouw wordt voor multifunctioneel gebruik ingericht. Fysiotherapiepraktijk (Ommedijk) en de buitenschoolse opvang van FloreoKids krijgen er een plaats. Na de realisering van het clubgebouw krijgt RCL ook nog eens twee nieuwe kunstgrasvelden. Verder wordt de buitenruimte na afloop van de bouw opnieuw bestraat. "RCL heeft straks een van de modernste, meest duurzame - onder meer met zonnepanelen uitgerust - en beste sportaccommodaties van de Leidse Regio. Daar zullen alle Leiderdorpse sportliefhebbers trots op zijn", zo stelt Van der Burg nog eens.

De voorzitter ziet de toekomst zonnig in. "RCL zal kinderen en volwassenen een geweldige hypermoderne ideale en veilige sportomgeving bieden. Wij zien nu al dat veel voetballers, zowel meisjes als jongens, bewust kiezen om lid te worden van RCL", zo stelt Van der Burg. De nieuwe accommodatie zal volgens hem ook een enorme stimulans betekenen voor vooral het vrouwenvoetbal. In het bijzonder voor het eerste vrouwenteam dat in het afgelopen seizoen kampioen is geworden en naar de Topklasse is gepromoveerd.

Van der Burg is met het hoofdbestuur trots op de positieve ontwikkelingen die RCL doormaakt. Hij somt op: een uitstekend RCL jeugdbestuur, handhaving normen en waarden, voorbeeldgedrag naar de jeugd waaronder antirookbeleid, strikt alcoholbeleid richting de jeugd, voetbalkleding naar kinderen in Afrika, vrouwenvoetbal, G-voetbal en een nauwe samenwerking met landskampioen Feyenoord. "RCL bruist en is naast sportief ook sociaal. En met de nieuwe accommodatie zijn we helemaal klaar voor de toekomst", aldus de voorzitter.

Meer berichten