Logo leiderdorpsweekblad.nl
Grote drukte op de open dag van manege Moedig Voorwaarts.
Grote drukte op de open dag van manege Moedig Voorwaarts. (Foto: Frans Brocken)
Maatschappelijk

Geslaagde Open Dag op manege Moedig Voorwaarts

Afgelopen zaterdag was het een drukte van jewelste op Manege Moedig Voorwaarts. De manege voor valide en invalide ruiters aan de Wassenaarseweg in Leiden had de deuren wijd open gezet om iedereen in de gelegenheid te stellen kennis met de ruitersport te maken.

Op die dag werd ook de nieuwe overdekte buitenbak feestelijk in gebruik genomen. Vier jaar geleden stond de manege aan de rand van de afgrond. De manege had veel achterstallig onderhoud en er heerste onder het personeel een slechte sfeer. De Leiderdorpse paardenliefhebber Piet van Dam hielp toen af en toe en hem werd gevraagd een actievere rol te gaan spelen. Van Dam weet van aanpakken. De manege heeft met een nieuw bestuur en veel nieuwe vrijwilligers in die tijd onder leiding van Van Dam een metamorfose ondergaan. Zo werd het verwaarloosde weiland waar de paarden lopen te grazen hersteld. Verder kwam er een nieuwe open rijbak tot stand. Het sluitstuk was de realisering van een nieuwe overdekte buitenbak. Het stelt de ruiters in staat ook met slecht weer buiten te rijden. Dit is allemaal gerealiseerd dank zij de financiële hulp van vele sponsors.

De Open Dag met veel spectaculaire demonstraties was mede dank zij het mooie weer een groot succes en werd afgesloten met een optreden van Lee Towers.

Door alle vernieuwingen is er ruimte ontstaan voor twintig nieuwe leden en gehoopt wordt dat die ook zullen komen. Voor aanmeldingen of informatie via info@spgleiden.nl.

Meer berichten