Afbeelding
Foto: PR

Velocitas overtuigend langs Achilles

Algemeen Sport

Velocitas heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De uitwedstrijd tegen het Haagse Achilles werd met 15 – 20 gewonnen. Door de winst zetten de Leiderdorpers een belangrijke stap naar handhaving in de eerste klasse.

Velocitas startte afgelopen zaterdag met een ietwat aangepaste opstelling ten opzichte van vorige week. Met Kevin de Boer en Sjors Verhaar in de basis begon Velocitas ijzersterk aan de wedstrijd. Verdedigend werd er maar erg weinig weggegeven, waardoor de Haagse ploeg vaak niet verder kwam dan één doelpoging per aanval. Ook de kansen die gecreëerd werden, werden niet omgezet in doelpunten.

Velocitas daarentegen, wist haar aanvallen zeer secuur op te zetten. Mede door een sterke rebound waren er genoeg kansen om tot scoren te komen. Die werden niet onbenut gelaten: toen de teams gingen rusten stond de verrassende stand van 2 – 11 in het voordeel van de Leiderdorpers op het scorebord. Velocitas leek een gemakkelijke middag te krijgen.

Na rust waren de rollen ineens omgedraaid. Waar Velocitas grote problemen had om de boel draaiende te houden, wist Achilles de scherpte in de afronding te vinden. Ook de ruime voorsprong hielp niet mee om het spel van de Leiderdorpers scherp te houden. In een mum van tijd kreeg Velocitas vijf doelpunten tegen en leek het erop alsof het weer een wedstrijd zou worden. De Leiderdorpers herpakten zich echter op tijd en speelden de wedstrijd gedegen uit. Het zou uiteindelijk 15 – 20 in het voordeel van Velocitas worden. Een terechte overwinning die wellicht wat minder spannend had hoeven zijn.

Uit de krant