Logo leiderdorpsweekblad.nl
Hennepplanten.
Hennepplanten. (Foto: pixabay)
Politie

Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

In een pand op het bedrijventerrein Lage Zijde aan de Achthovenerweg in Leiderdorp heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. In het bedrijfspand werden in totaal 215 hennepplanten en bijna 2400 hennepstekjes in beslag genomen.

De hennepplanten en de stekjes zijn samen met de aangetroffen apparatuur vernietigd. Op last van burgemeester Driessen is het pand sinds maandag 15 mei afgesloten en verzegeld. Een half jaar lang, tot 15 november, is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Leiderdorp een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar van het perceel is vooraf per brief geïnformeerd.

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leiderdorp en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Meer berichten