Logo leiderdorpsweekblad.nl
LKV Rijnland in actie. | Foto: Erik Limpens
LKV Rijnland in actie. | Foto: Erik Limpens
Sport

Goede start LKV Rijnland op NK Kanopolo

De teams van de Leiderdorpse Kanovereniging Rijnland zijn het NK Kanopolo goed gestart. Vier van de vijf teams kwamen in actie en presteerden  boven verwachting.

Het Nederland Kampioenschap bestaat uit drie rondes waarvan de eerste op 13 en 14 mei plaatsvond in Uithoorn.  

Rijnland A is vorig jaar gepromoveerd naar de hoofdklasse. Na 3 wedstrijden staat het team nu op de zevende plaats. Het wordt dus spannend hoever Rijnland A gaat stijgen in de ranglijst.

Rijnland C komt uit in de tweede klasse waar alle teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Rijnland C staat na de eerste dag op de vierde plek. Erg knap voor een team dat voor het eerst in deze klasse speelt.

Rijnland D heeft vorig jaar de tweede plek behaald in de jeugdklasse. Kleine mensen worden groot, afgelopen winter hebben zij keihard getraind om in de derde klasse (senioren) te laten zien wat ze kunnen. En niet zonder resultaat! In de eerste ronde hebben zij alle wedstrijden gewonnen. Door de geweldige inzet wisten zij twee wedstrijden in de laatste minuut te beslissen. De andere wedstrijden werden met grote cijfers gewonnen; 6-0 en 12-0.

Rijnland L is het team van de studentenvereniging ALSKV Levitas dat onder de vlag van LKV Rijnland op het NK kanopolo vaart. Ook zij varen in de derde klasse en hebben hun vier wedstrijden gewonnen. Zij bezetten nu op doelsaldo de tweede plaats.

Rijnland J zal in de tweede ronde in actie komen en is volop in training hiervoor.

Al met al een goed begin voor LKV Rijnland. De volgende krachtmeting is in Helmond op 17 en 18 juni.

Meer berichten