Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jan Pool opende op 18 maart samen met Joop Zoetemelk het project Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp. | Foto: Wim Schellekens
Jan Pool opende op 18 maart samen met Joop Zoetemelk het project Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp. | Foto: Wim Schellekens

Leiderdorper Jan Pool overleden


Jan Pool, D66-lid van het eerste uur en actief inwoner van Leiderdorp, is overleden. Dat meldt D66 Leiderdorp op haar website.

Jan was hoogleraar cardiologie in Rotterdam en werd na zijn emeritaat lid van provinciale Staten van Zuid Holland. Al snel was hij daar lid van gedeputeerde staten. In Leiderdorp was hij op diverse terreinen actief, onder andere als voorzitter van de WMO raad.
Daarnaast loopt cultuur als een rode draad door zijn leven. Hij maakte hij deel uit van de Provinciale commissie Heemschut voor Zuid-Holland. Jan Pool heeft vele projecten gesteund of geïnitieerd die cultuur en verbreiding van erfgoed ten doel hadden. Zo is hij voorzitter van de Stichting Cultuur-Historische Educatieve Projecten en adviseur van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Ook op sportief gebied was hij actief. Hij organiseerde jarenlang toertochten bij wielervereniging Swift. In maart dit jaar was hij nog in het nieuws toen hij samen met Joop Zoetemelk het project Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp opende met een ritje op een duofiets.

D66 raadslid Ed Grootaarts: "Een gedreven mens. we zullen hem missen. Bestuur en fractie wensen zijn vrouw Marijke en hun kinderen heel veel sterkte."

Jan Pool is 85 jaar geworden

Meer berichten