Logo leiderdorpsweekblad.nl
Mevrouw van Straaten, mevrouw Verburg, mevrouw van Haasteren (die nog niet zo heel lang in de straat woont, maar graag gehoor geeft aan de uitnodiging om deel te nemen aan de groepsfoto), mevrouw Van Steenbergen, mevrouw Zwetsloot, mevrouw Prins en mevrouw Dijkstra. | Foto: Brigitte van Elburg
Mevrouw van Straaten, mevrouw Verburg, mevrouw van Haasteren (die nog niet zo heel lang in de straat woont, maar graag gehoor geeft aan de uitnodiging om deel te nemen aan de groepsfoto), mevrouw Van Steenbergen, mevrouw Zwetsloot, mevrouw Prins en mevrouw Dijkstra. | Foto: Brigitte van Elburg (Foto: Brigitte van Elburg)
Kort nieuws

Een straat waar de mensen elkaar nog altijd kennen

In 1952 kreeg Leiderdorp er een uitbreiding bij; er werden huizen gebouwd aan de Kastanjelaan. Een uitkomst voor veel jonge gezinnen in die tijd van woningnood. Nu, 65 jaar later, woont er nog een aantal dames die begin jaren vijftig hier met hun gezinnen in een fraaie nieuwe woning trokken. Buurtbewoonster Brigitte van Elburg sprak met hen over vroeger en over hoe de wereld, en hun straat, veranderd is, en verwerkte dit tot een tweeluik. Lees vandaag in het Leiderdorpse Weekblad het eerste deel, 'Hoe het begon', waarin de bewoonsters van het eerste uur terug op hun beginjaren in de Kastanjelaan. Volgende week volgt deel 2: 'Hoe het nu is'. 

Meer berichten