Afbeelding

Velocitas verliest ongelukkig van Rapid

Algemeen Sport

Velocitas heeft de uitwedstrijd tegen het Haarlemse Rapid niet weten te winnen. Na een hectische slotfase werd uiteindelijk met 11 – 12 verloren. Met het verlies is handhaving in de eerste klasse nog geen zekerheid voor Velocitas.

Velocitas kwam maar lastig uit de startblokken. Het ontbrak het vlaggenschip van Velocitas aan beleving en passie in de beginfase. Ook hadden de Leiderdorpers moeite om elkaar te vinden in de nieuwe opstellingen. Aan Haarlemse zijde was het tegendeel waar: Rapid zat in een flow en wist al snel een voorsprong op te bouwen. De wedstrijd werd er niet gemakkelijker op toen Pieter Paardekoper na twintig minuten geblesseerd uitviel. Zijn vervanger was Joachim Jägel.

In de tweede helft wist Velocitas zich langzaam terug in de wedstrijd te knokken. Er werd veel meer werklust geleverd en ook de combinaties begonnen te lopen. Sjors Verhaar kwam in de ploeg en kon zijn team op sleeptouw te nemen. Dat bleek niet onverdienstelijk want zeven minuten voor tijd wist hij de gelijkmaker te scoren.

Uiteindelijk bleek Rapid toch de gelukkigste en scoorde het vlak voor tijd de winnende treffer, een punt dat overigens wel erg op verdedigd leek. Helaas besloot de scheidsrechter anders en trok Velocitas met 11 – 12 aan het kortste eind. Velocitas had op basis van het vertoonde spel zeker een gelijkspel verdiend.

Door het verlies is handhaving in de eerste klasse nog geen zekerheid. Met nog drie wedstrijden te spelen hebben de Leiderdorpers vier punten voorsprong op zowel ONDO als Rapid.