Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een van de kunstobjecten die momenteel in de heemtuin te zien zijn. | Foto: J.P. Kranenburg
Een van de kunstobjecten die momenteel in de heemtuin te zien zijn. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)
Politiek

Nog één jaar € 15.000 subsidie voor Kunst in de Heemtuin

De Stichting Kunst in de Heemtuin kan ook in 2018 een beeldententoonstelling in de Leiderdorpse heemtuin organiseren. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de geplande halvering van de subsidie voor volgend jaar ongedaan te maken. Wat betekent dat de stichting voor 2018 toch 15.000 euro krijgt.

De jaarlijkse tentoonstelling startte in 2007 als gemeentelijke activiteit. In 2011 nam de, speciaal voor dit doel opgerichte, Stichting Kunst in de Heemtuin het over. Elk jaar wordt aan de tentoonstelling een actueel thema verbonden. Zo werd in 2016 met het thema 'ontheemd' aandacht gegeven aan de vluchtelingenproblematiek.

Jaarlijks kreeg de stichting 15.000 euro subsidie van de gemeente. Maar bij het vaststellen van de cultuurnota 2016-2020 werd afgesproken dat die subsidie zou worden afgebouwd. Voor 2018 stond een bedrag van 7.500 euro ingepland en in 2019 zou de subsidiekraan dicht gaan. De stichting heeft echter aangegeven dat het niet gaat lukken om volgend jaar voor het halve bedrag een volwaardige tentoonstelling op poten te zetten. Het college vindt Kunst in de Heemtuin waardevol genoeg om de beeldententoonstelling toch nog één keer volledig te financieren. Het benodigde extra geld komt uit het incidentenfonds, dat bedoeld is voor eenmalige subsidieaanvragen.

Wat er vanaf 2019 gebeurt met de subsidie, hangt af van visie op welzijn - waarvan kunst & cultuur deel uitmaakt - die de gemeente momenteel ontwikkelt.

Meer berichten