Dan maar via het 'toetje'

Algemeen Sport

Of RCL bij winst op Te Werve de Rijswijkers nog had kunnen achterhalen, zal altijd een vraag blijven. Feit is dat de 1-1 deling, zaterdag in Leiderdorp, RCL nagenoeg kansloos liet voor de titel in de tweede klasse C.

Door: Hennie Kanbier/Leidenamateurvoetbal.nl

Het kampioenschap gaat volgende week of op de slotdag naarTe Werve, dat nog maar één punt nodig heeft om te gaan feesten. RCL trainer Stefan Luykx kan zich met zijn formatie volledig gaan richten op de verlenging van het seizoen ofwel de nacompetitie, ook wel 'toetje' genoemd.

Dat nam niet weg dat de gastheer serieus werk maakte van de topper en in de slotfase zat er wellicht zelfs een beter resultaat in. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Te Werve dan te weinig had gekregen, want de bezoekers kregen vooral na rust toch als eerste de beste kansen op de 1-1 en later de 1-2.

RCL opende de score al in de zevende minuut. Spits Thom Wijnalda verlengde een lange bal met het hoofd, waarmee hij Nick Scheurwater vond. Uiteindelijk kwam de bal bij Tommy Sinteur uit en de aanvaller aarzelde niet om af te drukken. Het duurde tot de 73ste minuut voor Te Werve gelijk maakte, via een de aanvallen ingestelde rechtsback Jeffrey Spaans.

In het laatste kwartier gingen beide ploegen vol voor de winst maar het bleef bij 1-1.

Lees het uitgebreide verslag woensdag op de RCL pagina van het Leiderdorps Weekblad.