Jouw favoriete fietsplek
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het gloednieuwe fietspad aan de Ruigekade ligt tussen knooppunten 41 en 71. | Foto: J.P. Kranenburg
Het gloednieuwe fietspad aan de Ruigekade ligt tussen knooppunten 41 en 71. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

Jouw favoriete fietsplek

Het fietsknooppuntennetwerk in de regio Holland Rijnland is flink uitgebreid, met negentig kilometer extra fietsroutes. Veel fietsliefhebbers weten inmiddels hun weg te vinden op één van de vele tracés. Maar wat is eigenlijk jouw favoriete plekje langs de fietsroutes? Stuur uiterlijk 4 mei een foto, verhaal of vlog naar Holland Rijnland en leg uit waarom jouw keuze het mooiste of meest bijzondere plekje is en win een mooi prijzenpakket, bestaande uit tegoedbonnen, beschikbaar gesteld door ondernemers langs het fietsknooppuntennetwerk.

In de wintermaanden is er hard gewerkt aan de uitbreiding van het fietsknooppuntennetwerk in de regio Holland Rijnland. De extra fietsroutes zijn voorzien van nieuwe routebordjes en de bestaande fietsbordjes zijn – waar nodig – opgeknapt. Alle informatiepanelen hebben nieuwe kaarten gekregen en ook de app van het fietsknooppuntennetwerk is bijgewerkt. Via kronkelweggetjes langs boerderijen, door polderlandschappen met molens, of door historische binnensteden; er valt veel te genieten langs de routes. En dat in ieder seizoen. Met 660 kilometer fietsroutes, bewegwijzerd met 2300 routebordjes en 220 informatiepanelen, kun je op vele plekken opstappen.

Holland Rijnland, het samenwerkingsverband van veertien gemeenten, gaf opdracht voor de uitbreiding van het netwerk en neemt op 12 mei aanstaande het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk in gebruik. Op die dag zullen ook de drie origineelste inzendingen van de prijsvraag worden beloond met een mooi pakket, bestaande uit prijzen met een regionale twist. De pakketten vertegenwoordigen een waarde van € 200, € 100 en € 50.

Inzenden van foto's, filmpjes en verhalen kan tot en met 4 mei 2017. Kijk voor deelname op de website www.hollandrijnland.nl/fietsknooppunten

Meer berichten