Reginald Lindemans naar NK sneldammen
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sport

Reginald Lindemans naar NK sneldammen

De Leiderdorpse dammer Reginald Lindemans heeft zich zaterdag 22 april tijdens het sneldamkampioenschap van de Zuid-Hollandse dambond geplaatst voor het NK sneldammen.   

Bij gastvereniging MDV Monster in het pittoreske Ter Heijde aan Zee werd zaterdag in een zogenaamd 'Zwitsers' toernooi van 13 speelronden in de diverse categorieën gestreden voor het provinciale kampioenschap. In totaal deden 35 spelers van 12 damclubs. Onder hen vier leden van de Leiderdorpse Damclub (LDC). Behalve Lindemans waren dat Jan Dekker, Glenn Hardenberg en Alexander Zwanenburg. 
Nadat de 'kruitdampen' van deze damkrachtmeting waren opgetrokken bleken de verschillen in de diverse subklassementen uiterst gering. De weerstandspunten bleken in veel gevallen van gelijke wedstrijdpunten doorslaggevend voor de eindstand.

Door een zwaarbevochten puntendeling in de onderlinge partij in de laatste ronde zagen Hardenberg (5e) en Zwanenburg (7e) met 13 punten hun kansen op het erepodium van categorie C in rook opgaan. Dekker's kans op eremetaal strandde in de laatste ronde na een verliespartij tegen een Monsterse dammer. Hij  finishte met 13 punten op plaats 4 van categorie B.

LDC voorzitter Lindemans deed het net wat beter. Gesteund door een uitstekende start waarbij hij diverse op papier sterkere opponenten op een nederlaag trakteerde, wist hij de derde plaats van categorie B te veroveren. Door deze uitmuntende prestatie gaat hij op zaterdag 10 juni spelen op het Nederlands sneldamkampioenschap in Utrecht .   

Meer berichten